• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zukorlić: Srbi neće morati da slave Bajram

Na tribini u Novom Pazaru glavni muftija Muamer Zukorlić poručio da srpska deca neće morati da slave Bajram kada Sandžak postane autonomija.

Paralelno sa Svetosavskom akademijom u Novom Pazaru, u Mešihatu Islamske zajednice u Srbiji održana je sinoć tribina o "prisilnoj asimilaciji i pokrštavanju Bošnjaka".

"Kada bude ostvarena autonomija Sandžaka garantujem srpskoj pravoslavoj deci da neće morati da učestvuju ni u jednoj formi obeležavanja Bajrama, niti bilo kog verskog čina, već će im biti zagarantovan verski i nacioanlni identitet u kolektivnom i individualnom smislu", poručio je glavni muftija Muamer Zukorlić.

On je zatražio da se prema Internacionalnom univerzitetu, čiji je on predsednik, ispoštuju isti standardi kao prema novopazarskom Državnom univerzitetu i svim drugim univerzitetima.

Kada je akreditacija Internacionalnog univerziteta u pitanju, on je ocenio da je tu reč isključivo o političkom pitanju, jer se, kako je rekao, o njegovoj opstrukciji donose isključivo političke odluke i one se mogu pobediti isključivo politikom.



"Dokle Islamska zajednica ne bude jedinstvena, dok nam ne bude vraćena vakufska imovina, dok našoj deci ne bude priznato pravo u školama, legalnost statusa Bošnjačkog nacionalnog veća i, dok se ne akredituje Internacionalni unvierzitet muftija će se baviti politikom", poručio je Zukorlić, dodavši "sviđalo se to nekom ili ne".

On je rekao da nije tačno da se školska slava Sveti Sava obeležava u svim školama u Srbiji već da jedino "jadni Romi i bolesni Bošnjaci se na to teraju".

"Prema tome, da znate od ove godine više nikada u Sandžaku neće naterati na ono što im ne pripada", kazao je muftija, koji je poslednjih dana intenzivno pozivao decu, roditelje, nastavnike i direktore škola u Sandžaku na bojkot svetosavskih svečanosti, smatrajući to pokušajem pokrštavanja.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image