Dete čuvalo mrtvu majku

Lj. PRERADOVIĆ

27. 01. 2011. u 17:46

Novosađanka Jasna Kurteš ubijena u svom stanu u Stevana Hristića 37. Za ubistvo osumnjičen žrtvin nevenčani muž

U stanu u prizemlju zgrade u Ulici Stevana Hristića 37 u novosadskom Novom naselju, u četvrtak oko 13 sati pronađeno je beživotno telo Jasne Kurteš (45) sa više prostrelnih rana. Sumnja se da je hicima iz pištolja dva sata posle ponoći usmrtio nevenčani suprug Saša Jaćimović (39) iz Sremske Kamenice koji je u bekstvu i za njim se traga. U stanu je, saznajemo nezvanično, bila i njihova četvorogodišnja kćerka, koja je, pored mrtve majke provela više od deset sati.

Stravičan zločin u garsonijeri broj 3 u prizemlju zgrade, po pričama komšija, otkrila je Jasnina majka Ratka, koja je došla da poseti kćerku i unuku. Pretpostavlja se da je Jasnin nevenčani suprug ušao u stan prethodno ramenom razvalivši vrata i u ženu ispalio nekoliko metaka iz službenog pištolja "tetejca", dok je njihova četvorogodišnja kćerka spavala u drugoj sobi. Posle toga, osumnjičeni je navodno, Jasnino telo pokrio čaršavom i otišao u nepoznatom pravcu. Devojčica se probudila oko deset sati, ne znajući da je majka mrtva.

Unezvereno i uplašeno dete je odvedeno odatle posle više od deset sati, a policija i dežurni istražni sudija su obavili uviđaj. Iznenađene i uplašene komšije, međutim, tvrde da nisu čule ništa. Doduše, pojedini ističu da su u posleponoćnim satima ipak čuli "nešto", ali da niko nije reagovao, jer se još ponekad čuju petarde.

- Videla sam razlupano jedno staklo na ulaznim vratima, zvali smo majstora i zamenjeno je - priča jedna stanarka zgrade u Stevana Hristića 37. - Niko nije mogao ni da nasluti da se nekoliko sati ranije dogodio zločin.

Po pričama komšija, Jasna se u tu zgradu doselila pre dve,tri godine i živela je sa devojčicom. Ona je radila u "Naftagasu" u Šangaju, a malena je pohađala vrtić. Kažu da je bila uvek vrlo ljubazna, a često su je viđali na terasi kako slika.

Osumnjičeni Jaćimović, za koga saznajemo da je zaposlen kao portir u "Knjaz Milošu" u Novom Sadu, pre zločina u stanu bivše supruge pucao je i u firmi. Te noći je radio u noćnoj smeni i na poslu je trebalo da ostane u četvrtak ujutro do šest. Međutim, oko pola dva je pucao u vrata portirnice i odatle otišao u drugi kraj grada, u Novo naselje kod nevenčane supruge.

TRAŽI SE

OSUMNjIČENI Jaćimović je visok 195 centimetara, na sebi ima crnu jaknu, teget pantalone i crne cipele. Policijska uprava u Novom Sadu apeluje na građane koji mogu da pomognu u njegovom pronalaženju da se jave na brojeve 064/892-4055 ili 92.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (15)

Radoje sa Kosova

27.01.2011. 21:35

Dokle se ne smeni ova vlada koja saradjuje sa bombarderima i Arnautima, nama nema zivota, vladace glad i beda i zbog toga svakodnevna ubistva....

MilicA

28.01.2011. 09:35

@Radoje sa Kosova - Sto vise suzbijaju kriminal i podmicivanje, toga sve vise ima, neverovatno!

Sofija

27.01.2011. 23:44

Opet je sluzbeni pistolj koji se daje bez ozbiljne provere psihickog stanja, ucesnik u zlocinu. Kakvo je to bice koje je moglo da ubije majku pred detetom i da ostavi dete samo sa mrtvim telom. Nemam reci. Ako mislite da ovo nece ostaviti dozivotnu traumu na devojcici varate se . Ja posmatram moju unucicu kako je vezana za majku i kako je obozava a isto ima 4 godine. E ovo je ubistvo za kaznu od 40 godina. Ovo se zove tesko ubistvo sa predumisljajem. Ovome bih ja drala kozu i besila ga.

Jovanović Željko

28.01.2011. 07:14

Opet jedna novinarska glupost: Odakle znaju da je vrata razvalio baš ramenom? Da nije možda napravio jedan korak više nego što mu je trebal?

Zoran GE/CH

28.01.2011. 20:29

@kosovac - Nazalost, vidise dokle nas taj komunizam doveo. Oni koji su izdali Kralja neka se stide: Steta je za nasu decu koja nisu nizasta kriva a najvise ispastaju. Pozdrav svima.Zoran Zeneva

dajana

28.01.2011. 12:41

Znaci trazi se licnost od 195cm sa crnom jaknom itd ....Izvinite a sta ako se presvuko?!!Trebali bi malo bolje da ga opisete.

Dragan Bosnjakovic

28.01.2011. 15:06

Pa LJUDI,NARODE,da li je to OTAC?Pa mislim da je SAMO ZATO sto jeto siroto dete ostavio pored zrtve ZASLUZIO SMRTNU KAZNU!uZAS,JADNO DETE! I posle cemo se cuditi kad dete koje je to prezivelo,kadodraste krene pogresnim putem!No dace valjda Bog da se toga nece seca-ti.Mada.....

KNJAZ

28.01.2011. 17:12

nije u pitanju radnik Knjaz Milos-a, vec agencije koja je angazovana da obezbedjuje distributivni centar...

silvana

28.01.2011. 17:21

pa dokle vise ovo ubijanje zena i nebriga o djeci?sta se desava sa drustvom? jesmo li preslabi ili poremeceni u tolikom broju? na tako malom prostoru toliko budala...gdje su zastitnicki ocinski osjecaji prema djeci? izgleda da se radjaju sve sebicnije i bezosjecajnije generacije.

PARTIZAN

28.01.2011. 17:25

samo tako, da si ubijamo i znas sta za deset godina bice nas tolko da cemo svi stat ispod jedne kruske. dosta vise sa ubistavam covjece