Nakon pauze od mesec dana, na radost svih ljubitelja domaće kuhinje, restoran „Mala Slavija“ od juče je ponovo otvoren. Ovaj poznati ugostiteljski objekat preuzela je i renovirala grupa iskusnih ugostitelja sa Vračara, svi donedavno zaposleni u poznatom restoranu „Lovac“. Oni će, kako kažu, pokušati da spoje eleganiciju i atmosferu stare gradske kafane.


– Bivši restoran je imao dugu tradiciju i bio je poznat po pripremi domaćih jela i jela sa roštilja. Iz tog razloga nismo hteli da menjamo ime lokala. Želimo da zadržimo tu tradiciju i da po pristupačnim cenama, obzirom da se lokal nalazi u centru grada, omogućimo gostima „bogat“ tanjir, kvalitetnu uslugu i pun ugođaj – kaže menadžer stare – nove „Male Slavije“ Srđan Stjepanović.

– Trudili smo se maksimalno da izbegnemo kliše, kojem su nažalost podlegli neki eminentni beogradski restorani sa dugom tradicijom, i pretvorimo ovu kafanu, da se grubo izrazim, u „fenseraj.“. Ovaj objekat će nastojati, u našoj režiji, da zadrži duh stare gradske kafane oplemenjen dozom elegancije u kojoj će se gosti osećati kao kod kuće – naglašava Stjepanović i dodaje da su gosti sa Vračara, koje novo osoblje „Male Slavije“ uslužuje već godinama i koje smatra prijateljima kuće, priželjkivali jedan restoran ovog tipa u kome vlada topla kućna atmosfera.

– Nismo organizovali svečano otvaranje, što zbog materijalne situacije, što zbog činjenice da prethodna kafana nije radila mesec dana i da se suštiniski ništa nije promenilo. Voleli bi smo da „Mala Slavija“ na ponovo uđe u srca Vračaraca – kaže Stjepanović.

Na jelovniku će se naći širok izbor iz asortimana domaće kuhinje, zatim jela sa roštilja, od divljači, jagnjetina ispod sača, kao i dobar izbor raznih poslastica. U enterijeru renoviranog objekta, dominira drvo, a postoji i deo za nepušače, koji je fizički odvojen i nije u sklpu sale za ručavanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari