Viši sud u Beogradu trajno je oduzeo opremu za proizvodnju droge pronađene 2007. godine u magacinu i poslovnim prostorijama firme Jugobranton u Krnjači. Podsetimo, septembra prošle godine Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu presudu Specijalnog suda kojom su petorica članova kriminalne grupe osuđeni zbog proizvodnje amfetamina u ilegalnoj laboratoriji u Krnjači pored Beograda.


Inače, po prvosnažnoj presudi oduzeta su grejna tela, svi stakleni baloni za reakciju, metalni reakcioni sudovi za sintezu i destilaciju, cevi za povratnu reakciju i kondenzaciju, sušnica, mlin, vakuum boce za ceđenje, lekovi za izdvajanje, svi Bihnerovi lekovi sa filterom i sve vakuumske pumpe. Predmetima krivičnog dela upravljaće Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom.

Podsetimo, Mile Krnić i Bruno Filipič osuđeni su na po pet godina zatvora, Milivoje Savić na 10 godina zatvora, Branislav Jošić na tri godine zatvora, a Jovan Lukić na godinu i po dana zatvora, dok su Miodrag Antal i Nikola Bura oslobođeni optužbe.

Policija je u decembru 2007. godine u ilegalnoj laboratoriji u Krnjači zaplenila više od dve tone amfetamin-fosfata, sirovine za proizvodnju ekstazija i spida. Droga je bila namenjena tržištu zemalja istočne Evrope, ali i srpskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari