NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

Karađorđevići na venčanju princa Vilijama

FoNet/Novosti online

24. 01. 2011. u 11:36

Britanska kraljica Elizabeta II pozvala je Aleksandra Karađorđevića i princezu Katarinu na venčanje princa Vilijama

BEOGRAD - Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina dobili su pozivnicu britanske kraljice Elizabete II da prisustvuju venčanju princa Vilijama i Kejt Midlton koje će biti održano u petak, 29. aprila ove godine, saopšteno je iz Belog dvora.

Karađorđevići su sa velikim zadovoljstvom prihvatili poziv, a mladom paru žele sve najbolje, navodi se u saopštenju.

Inače, princ Vilijam i njegova verenica Kejt Midlton venčaće se u petak 29. aprila 2011. godine u Vestminsterskoj opatiji u Londonu.

Prema procenama ekonomskih analitičara, odluka britanskog princa Vilijama da stane na ludi kamen, Velikoj Britaniji doneće zaradu od 620 miliona evra, delom od prodaje suvenira, turističkih aranžmana...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (16)

bl

24.01.2011. 15:17

@Монархиста - Pa vera u Boga je sasvim uredu, ali zbog kralja i uvlacenja Srba u Jugoslaviju, Srbi nemaju otadzbinu, ali zato imaju Jasenovac i jame, a onomad i pobeze kod Engleza, dok su nas klali katolicki fratri i njihovi indoktrinirani Srbi unijati. I koga briga za ovim covjekom, da im je stalo do naroda i princa, ne bi oni srpski jezik zaboravili, pa valjda je to osnovno kod ocuvanja vjere u sebe i narod. Pa i cetnike i Drazu si izdali, more dosta je vise njih i njihovog kraljevskog prava.

Nije tako

24.01.2011. 15:49

@Монархиста - Nije on srpski jezik zaboravio,nego ga niko nije ni naucio...Zar nije bruka za ovog naseg tzv. prestolonaslednika sto mu otac trune daleko od rodnog kraja,kad mu je grobno mesto obezbedjeno?A i kraljicu Mariju bi trebalo pored muza da sahrane,kad vec idu potomku Marijine prababe na vencanje..Svadja se sa Jelisavetom.Kome oni prodaju maglu,kad nisu u stanju porodicne odnose da srede?

NN

24.01.2011. 23:34

@Монархиста - Ma nasi su, ne mogu da budu perfektni. No ja bivolela da vidim nasu Princezu sta ce da obuce zatu priliku. Neka se lepo provedu.

Slobo NK

24.01.2011. 17:03

Kako više ljudima ne dosadi njihovo prazno šepurenje?Nije njima trebao srpski jezik dok je trajalo opljačkanog jugoslovenskog zlata. No i to se potrošilo, a trošilo se nemilosrdno, iste žene otimali jedan drugom, međusobno se zavadili i nikad ne ženili srpkinjama niti se krštavali u pravoslavnim hramovima. Sad 'uređuju' dvor na Dedinju za državni novac, a srpske sirotinje sve više.

Svetlana Staljin

24.01.2011. 18:53

@Slobo NK - Pa zna se ko je opljackao zlato. Pa Broz je to zlato pronasao u Manastiru Ostrog i time platio Cercilu za podrsku. Pa citajte malo o tome, a ne samo da ponavljate ono sto vas je Broz naucio na njegovim casovima istorije, pardon historije.

pravdoljub

24.01.2011. 23:32

Ma koji princ on zivi na nasim jaslama i verovatno nam se i smeje u lice na svim balovima i sa cvim pokondirenim tikvama koje on poziva na balove.

monarhija

25.01.2011. 06:57

nemogu da razumem ove sto iz dana u dan pisu negativnosti o Karadjordjevicima, valjda dobijaju takve naloge od svojih sefova iz Kumrovca,jednostavno nerazumen odakle tolika mrznja prem a SRPSKOJ Kraljevskoj porodici .Lupetaju gluposti , tacno se moze odrediti po nacinu na koji to rade kojoj interesnoj grupi pripadaju .Sram ih bilo.Sta mislite da Hrvati imaju u svojoj istoriji makar neku cistacicu na nekom od Evropskih dvorova, pa ona bi do sada bila "Marija Magdalena" za njih. A mi...?

rokipn

25.01.2011. 07:09

Au neprimajte ove vise da kroce u Srbiju,Britanaska Kraljevska Porodica je top Svetski Konspirator,stajali su iza Hitlera,sad stoje iza Amerike i EU a desna ruka su im Rotsfildovi.Elizabeta je pocasni predsednik zla koje se zove Komitet 300 a taj Komitet 300 stoji iza UN i Medjunardnog Suda Nepravde u Strazburu.Nema sanse da ja napisem u komentaru sta su oni STVARNO jer mi nikad nebi objavili komentar.Pametnjakovici gledajte malo Dokumentarce Dejvida Ajka i Aleksa Dzonsa.

Milojko iz Prtilovca

25.01.2011. 07:54

Čovek se druži sa svetskom elitom, a još pri tome je i rođak engleskoj kraljici, koja vlada svetom (pročitajte Komitet 300). Jedini je iluminat koji živi u Srbiji, a mi ne umemo to da iskoristimo, odnosno, da ga ustoličimo na srpski tron, koji mu i pripada jer da nije bilo Karađođa danas bi u Beogradu još uvek vladao Šerijat. Izgleda da se mi kao narod više volimo da zanosimo sa srpskimpolitičarima, zbog kojih smo gladni i bosi!

krivotorbic

25.01.2011. 08:34

A da se on tamo ne zapije pa progovori srpski? Kuku sramote,da nas obruka kod saveznika!Saveznika.............. malo sam se salio,mislim na saveznike, a za gradjanina Aleksandra preporuka da ode malo na svoj posed na Brdu kod Kranja.Nesto mi je bled, radi oporavka ili da posaljemo rasola, toga brate u Srbiji ima.Ne mogu dalje mnogo sam ljut a mozda i gladan.Ko ce ga znati?!!!!!

Sonyie

25.01.2011. 11:51

Znala sam vec, da ce to tako biti.. Bili su i na svadbi u Spaniji i pre toga na sahrani Diane. Nego, neka ne zaborave njihova lutanja, pa kad i sami budu zenili sinove, da pozovu kraljevinu engleske u Srbiju, kako bi i Srbija zaradila neke tako divne pare. Ovo je samo predlog, ne mora biti.

sinisa

26.01.2011. 08:24

@Sonyie - srbija je dobila , posle milosevica 40 milijardi !! gde su te pare ?vecina engleza smatra kraljicu i ostale kao NEZASITE parazite ! njihova imperija se davno raspala kao i kraljevina jugoslavija ! sto bi rekla bivsa braca iz dalmacije: " ca je bilo toga vise ni !"pozdrav iz melburna !

Crna trojka

25.01.2011. 12:46

U svakom slučaju kralj Aca bojle zna da priča srpski nego što je znao J. B. Tito!

sinisa

26.01.2011. 08:37

za monarhistu !o kojem kralju govorite ? milanu obrenovicu ili ovome sto potpisa kapitulaciju,pobeze avionom sa silnim bogastvom i ostavi narod na milost i nemilost hitleru ?ako vam je bilo lepo u njegovo vreme onda vas razumem. i meni je bilo lepo u titovoj jugoslaviji, a ne u onome sto je ostalo od nje.nekima je lepo danas u srbiji,a nekima ce biti lepo tek kad ovi odu !pozdrav iz melburna !

Crna trojka

29.01.2011. 17:11

@sinisa - Kralj Aca se iz dijaspore vratio u Srbiju da živi sa svojim narodom, a vi siniša izgleda da niste ništa bolji od tih vladara koje ste pobrojali jer ste napustili svoj narod zarad svog komfornog života u Australiji kojom vlada britanska kraljica, čije vam bogatstvo vidim ne smeta.