Otvoren konkurs "Vasko Popa"

Društvo prijatelja Vršca "Vršac lepa varoš" raspisalo je konkurs za Književnu nagradu "Vasko Popa" za najbolju pesničku knjigu objavljenu u 2010. godini, saopštilo je Srpsko književno društvo.

Kultura

Izvor: Beta

Četvrtak, 20.01.2011.

16:03

Default images

Za nagradu mogu da konkurisu sve pesničke knjige stvarane i objavljene na srpskom jeziku, pravo predlaganja za nagradu imaju sva pravna i fizička lica, a konkurs traje do 15. aprila.

Knjige pesama za konkurs se mogu slati na adresu Srpskog književnog društva u Beogradu (Francuska 7), sa naznakom "Za nagradu Vasko Popa".

Odluku o izboru najbolje knjige pesama za 2010. godinu doneće tročlani žiri koji čine Radivoje Mikić, Dušan Belča i Duško Novaković, a nagrada će biti uručena u Vršcu na dan rođenja pesnika Vaska Pope 29. juna 2011. godine.

Nagrada se sastoji od novčanog iznosa i povelje, koju dodeljuje darodavac Fondacija Hemofarm iz Vršca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: