Više Beograđana u narodnoj kuhinji

Broj besplatnih obroka za najsiromašnije Beograđane, u januaru ove godine, povećan je u odnosu na januar prošle godine, za 2.765 dnevno.

Izvor: B92

Sreda, 19.01.2011.

12:33

Default images

U saopštenju gradskog Centra za socijalni rad navodi se da je broj obroka veći za 37, 26 odsto nego u istom periodu prošle godine.

Najviše obroka, od ukupno 10.185 dnevno, podeli se u četiri narodne kuhinje u Zemunu, 2.220 obroka, i na opštini Palilula, gde se u dve kuhinje dnevno podeli 1.371 obrok, saopštio je Centar.

Pravo na besplatan obrok u narodnim kuhinjama obezbeđuje se jednom dnevno i obuhvata izdavanje toplog obroka radnim danom i suvog obroka subotom, nedeljom i neradnim danima za vreme državnih i verskih praznika.

Najviše korisnika ove pomoći su lica koja ostvaruju pravo na materijalno obezbeđenje, a pored njih i korisnici usluga Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu koji zbog drugih socijalni indikacija nisu u mogućnosti da zadovolje osnovne životne potrebe, saopštio je Centar.

U saopštenju se navodi da strukturu većeg dela korisnika čine stara i iznemogla lica bez pomoći srodnika, porodice čiji je neki od članova korisnik dodatka za pomoć i negu i porodice čiji je prihod po članu domaćinstva ispod minimalnog nivoa socijalne sigurnosti za pojedinca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: