Petak, 31.10.2008.

10:24

JSL: Partizan u Kuli, Zvezda - Rad

Izvor: B92, Beta

Default images

Utakmicama 11. kola u subotu se nastavlja takmičenje u Jelen Super ligi Srbije, u kojem će Partizan gostovati kulskom Hajduku, a Crvena zvezda dočekati ekipu Rada. Izabranici Slaviše Jokanovića su, posle dva meča bez pobeda, u sredu savladali Jagodinu (2:0) i povećali prednost u odnosu na najbliže pratioce Vojvodinu, Zvezdu i OFK Beograd.

Hajduk je u prošlom kolu izgubio od Banata sa 1:0, posle čega je pao na deveto mesto na tabeli.

Drugoplasirana Vojvodina, koja je u prošlom kolu izgubila na gostovanju Radu (1:0), sutra će dočekati ekipu Banata. "Lale" imaju imperativ pobede, jer zaostaju sedam bodova za Partizanom i eventualni peti poraz u sezoni definitivno bi označio kraj borbe za titulu jesenjeg šampiona.

Fudbaleri Crvene zvezde, posle dve "vezane" pobede, u sredu su izgubili od domaćeg Borca iz Čačka. "Crveno-beli" su zbog tog poraza ponovo pali na petu poziciju na tabeli.

Ekipa Rada je u prošlom kolu, protiv Vojvodine, zabeležila prvi trijumf u šampionatu i najavila bolje igre u nastavku sezone.

Pored ovog, u 11. kolu igra se još jedan mali beogradski derbi u kojem će se na Banovom brdu sastati Čukarički i OFK Beograd. Oba tima su zabeležila poraze u prošlom kolu. Čukarički je izgubio na gostovanju Napretku iz Kruševca (2:0), dok je OFK Beograd na svom terenu poražen od Javora sa 1:0.

Ekipa iz Ivanjice, upravo zahvaljujući pobedi na Karaburmi u sredu, izbila je na treće mesto na tabeli. Zanimljiv je podatak da Javor u dosadašnjem delu prvenstva nije izgubio na gostovanju nekom beogradskom timu. U 11. kolu fudbaleri Javora dočekaće čačanski Borac, koji je pobedom nad Zvezdom u sredu pokazao da zaslužuje bolje od desetog mesta na tabeli koje trenutno zauzima.

Fudbaleri Jagodine će dočekati Napredak, a izabranici Milojka Gošića izgubili su samo jednu od pet utakmica na svom terenu u dosadašnjem toku Super lige.

Sve utakmice 11. kola Super lige igraju se u subotu od 13.30, osim duela Crvene zvezde i Rada, koji počinje u 16.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: