• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministar zdravlja proziva lekare za korupciju

Ministar zdravlja Crne Gore Miodrag Radunović pozvao je članove rukovodstva Opšte bolnice u Kotoru da podnesu ostavke zbog korupcije i zapretio da će ih, ako to ne učine, smeniti sa dužnosti.

On je pozvao menadžment da to uradi zbog brojnih prijava o korupciji u toj zdravstvenoj ustanovi za koju, kako je rekao, Kotorani kažu da se "i za 'dobar dan' traži 20 evra".

Radunović je izjavio za "Pobjedu" da je dobio anonimnu prijavu u kojoj se pojedinci direktno optužuju da uzimaju novac, a pominje se ginekologija i deo hirurgije.

"Prijavu sam prosledio institucijama sistema i shodno onome što tamo otkriju moguće je da nastavak priče budu krivične prijave i da se neki zdravstveni radnici udalje iz sistema. S obzirom na sva dešavanja, najbolje je da menadžment u kotorskoj bolnici podnese ostavku, da ja ne bih tražio razrešenje", naveo je Radunović i dodao da je nezadovoljan radom kolega u toj zdravstvenoj ustanovi.

Direktor Opšte bolnice u Kotoru Nebojša Bjelica rekao je da nema komentar na izjavu Radunovića.

Radunović je najavio da će javnosti uskoro biti predstavljeni rezultati istraživanja koje je proveo UNDP, u saradnji sa kancelarijom svetske zdravstvene organizacije u Podgorici, koje će pokazati na kojem je nivou korupcija u zdravstvu i dati smernice za dalju borbu protiv te pojave.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image