Srbija

Četvrtak, 06.01.2011.

00:03

Delta ulaže u nekretnine i agrar

Delta holding će u 2011. godini započeti nove projekte u gradnji nekretnina i nastaviti razvoj maloprodaje i agrobiznisa, kažu u toj kompaniji.

Izvor: Beta

Default images

Direktorka tog holdinga za korporativne komunikacije Jelena Krstović je rekla da će Delta ovu godinu iskoristiti da obavi reorganizaciju i napravi novu poslovnu politiku u kojoj će fokus biti na agraru, ali i da će se zadržati i u oblastima u kojima već posluje.

Ona je najavila da će u 2011. početi i gradnja tržnog centra Delta lend u Beogradu, koji će biti dosta veći od Delta sitija, a očekuje se i da će u 2013. biti završena gradnja tržnog centra na Autokomandi. Krstovićeva je rekla i da će u 2011. godini početi renoviranje hotela Kontinental, koji će potom dobiti ime „Kraun plaza", brenda u okviru hotelske grupacije „Interkontinental". Kako je navela, plan za investiranje i dalji razvoj u nekretninama predviđa i razvoj maloprodajnih parkova.

"To je novi koncept prodaje, gde će na jednom mestu potrošači imati mogućnost da kupuju u nekoliko hipermarketa, koji se nalaze jedan do drugog, imaju zajednički parking i veliki izbor proizvoda na jednom mestu", kazala je ona.

Završena je i prva faza gradnje maloprodajnog parka u Kragujevcu, a u 2011. biće nastavljena druga faza gradnje, istakla je Krstovićeva i dodala da će taj koncept Delta uvesti na gotovo sva tržišta na kojima posluje, a prvenstveno u Srbiji. Očekuje se da Delta holding gradi maloprodajne parkove u svim većim gradovima u Srbiji, a prvo u Beogradu i Novom Sadu.

Krstovićeva je navela da je izvoz Delta holdinga u prošloj godini bio oko 40 miliona dolara i dodala da je kroz maloprodajnu mrežu Delta maksija plasirano 100 miliona dolara izvoza iz Srbije u regionu. U 2011. godini, istakla je, očekuje se otvaranje oko 75 novih objekata, u koje će biti uloženo oko 90 miliona evra.

Ona je kazala da Delta ne planira izlazak na nova tržišta sa maloprodajnim objektima, pošto je kriza još u toku i kompanija će se usredsrediti na produbljivanje tržišta gde već posluje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: