U prostorijama nekadašnje Mesne zajednice „ Lole Ribara“ u Ulici kneza Miloša 4 , juče je svečano otvoren Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju „ Stari grad“. Ovom događaju su prisustvovali predsednica GO Stari grad Mirjana Božidarević, kao i članovi Veća opštine Risto Raco i Zoran Mlađenović, kao i zamenica sekretara za socijalnu zaštitu Jasminka Veselinović.


– Veliko nam je zadovoljstvo što smo prostorije nekadašnje Mesne zajednice „ Lole Ribara“ preuredili, okrečili i predali Dnevnom centru za smeštaj dece i omladine ometene u razvoju „ Stari grad“ koji inače pripada Gradskom sekretarijatu za socijalnu zaštitu. Ovo je prvi smeštaj na teritoriji Starog grada što pokazuje da opština vodi računa o svojim sugrađanima, posebno mladima. Centar ustupamo deci i njihovim roditeljima koji će moći da ga koriste svakog radnog dana od 6 do 18 časova. U njemu će boraviti 20 korisnika, u dve grupe: 15 sa lakšim i pet korisnika sa otežanim smetnjama – izjavila je Božidarevićeva.

Otvaranjem Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju, stanovnici centralne beogradske opštine dobiće još jednu uslugu socijalne zaštite koji će biti od velikog značaja i pomoći svim osobama sa smetnjama u razvoju.

Prema rečima rukovodioca Dušana Raičkovića, u prostoru od oko 100 metara kvadratnih, u zavisnosti od vrste i stepena ometenosti, boraviće korisnici podeljeni u dve grupe. Inače, Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u svom sastavu ima 10 dnevnih boravaka u kojima sa korisnicima svakodnevno rade defektolozi, radni terapeuti, psiholozi, logopedi, socijalni radnici i negovateljice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari