Capital.ba

Odustati od subvencionisanih kredita

04.01.2011. / 15:11

BEOGRAD, Predsjednik Izvršnog odbora Unikredit banke u Srbiji Klaus Priveršek ocijenio je da bi država u 2011. trebalo da odustane od subvencionisanja kredita.

“S obzirom na to da efekti krize polako prestaju i da je zemlja počela da bilježi ekonomski rast, bila bi greška da se privreda i stanovništvo trajno naviknu na državne subvencije. Iz perspektive banaka takođe je vrijeme da se odustane od ove antikrizne mjere”, rekao je on za januarski broj beogradskog mjesečnika “Bankar”.

Kako bi održivo poslovale neophodno je da banke ostvare profit, a, kako je istakao Priveršek, subvencije tokom 2010. nisu više obezbjeđivale profitne margine.

“U Srbiji, međutim, postoji i veliki broj kompanija koje su dovoljno fleksibilne, fokusirane i imaju prednost u odnosu na konkurenciju. To, u kombinaciji sa dobrim izgledima da se Srbija vrati na mnogo viši nivo stranih direktnih investicija, podstaklo nas je da i za 2011. predložimo veoma ambiciozan budžet”, rekao je on. S media

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!