Saobraćaj otežan zbog mraza i magle

Beta

02. 01. 2011. u 10:29

Magla i jak mraz smanjuju vidljivost i otežavaju saobraćaj na gotovo celom području Srbije, posebno duž klisura i rečnih tokova, a na pojedinim deonicama vidljivost je smanjena na 20 do 30 metara, saopštio je AMSS

BEOGRAD- Magla i jak mraz smanjuju vidljivost i otežavaju saobraćaj na gotovo celom području Srbije, posebno duž klisura i rečnih tokova, a na pojedinim deonicama vidljivost je smanjena na 20 do 30 metara, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Saobraćaj je umerenog intenziteta, ali se u popodnevnim satima očekuje veći broj vozila na auto-putevima E-70 i E-75, kao i na Ibarskoj magistrali.

Na putevima prvog prioriteta nema snega na kolovozu, kolovozi su suvi, ili mestimično vlažni, pa je zbog niskih temperatura moguća pojava poledice, naročito u oblastima gde ima magle.

Na putevima drugog prioriteta u regionima Niša, Pančeva, Novog Pazara, Kragujevca, Zaječara, Ivanjice i Kolubare na kolovozima ima raskvašenog snega pa je neophodna oprezna vožnja zbog stvaranja poledice.

U višim planinskim predelima, preko planinskih prevoja i na prilazima zimskim turističkim centrima ima do pet centimetara snega i leda na kolovozima pa je neohodna upotreba zimske opreme.

Zabrana za šlepere i kamione zbog snega na kolovozu važi na nizu puteva u oblastima Valjeva, zapada Srbije, na Debelom Brdu, Goliji, Kopaoniku i Goču.

Najčešće se odroni dešavaju na Đerdapskoj magistrali, na deonicama kod Dobre i u blizini Donjeg Milanovca, zatim na Ibarskoj magistrali, kroz Ovčarsko-Kablarsku, Grdeličku, Sićevačku i Drensku klisuru, na magistralnim putevima M-24, deonica Kučevo-Majdanpek, M-2, deonica Kosovska Mitrovica - Ribariće - granica sa Crnom Gorom i M-22.3, deonica Raška - Kosovska Mitrovica, kao i na regionalnim putevima u višim predelima podrucja Ivanjice.

Vozačima se savetuje veoma oprezna vožnja i na magistralnom putu M-1 (autoput E-75), na deonici od Pečenjevca do Preševa. Odrona ima i na magistralnom putu koji od Surdulice vodi ka Vlasini.

Vreme čekanja na graničnim prelazima i naplatnim rampama je uobičajeno, ali se u popodnevnim satima očekuju nešto duža zadržavanja zbog povećanog broja vozila, naročito na graničnim prelazima na izlazu iz Srbije ka Mađarskoj i Hrvatskoj.

Nema planiranih obustava na autoputu E-75, deonica Novi Sad-Beograd, na mostu preko Dunava kod Beške.

Nadvožnjak "Tranšped" u Beogradu, na autoputu E-75, zatvoren je za saobraćaj iz smera Beograda ka Nišu, a alternativni pravac je petlja Vrčin.

Na autoputu E-75 zatvorena je rampa Smederevo, a alternativa je petlja Požarevac.

Na beogradskom mostu "Gazela" zabranjen je saobraćaj za sva vozila težine preko 3,5 tona. Na magistralnom putu M-19 Beograd-Obrenovac kod Ade Ciganlije u okviru redovnog održavanja se izvode radovi u vremenu od 19.00 do 5.00.

Na magistralnom putu M-22.1, deonica Beograd- Novi Sad - Subotica, zabranjen je saobraćaj kamionima čija nosivost prelazi 12 tona, oni se usmeravaju na autoput E-75, deonica Beograd-Subotica.

Saobraćaj je potpuno obustavljen na mostu preko Tamiša kod Sečnja na magistralnom putu M 7.1, deonica Zrenjanin-Vršac. Na deonici magistralnog puta M-25.1 u Đerdapskoj klisuri, deonice Donji Milanovac - Golubinje i Golubac - Hidroelektrana Đerdap, zbog radova je zatvorena jedna traka puta.

Na regionalnom putu R-261 Boljevac-Zaječar zbog klizišta je došlo do potpunonog prekida saobraćaja na deonici Planinica-Lubnica, na izlazu iz Lubnice.

Usled oštećenja mosta na magistralnom putu M-2, na 15-om kilometru od Ribarića ka Rožaju, na delu kod Špiljana saobraćaj se obavlja obilaznicom.

Zbog klizišta, neprohodan je regionalni put R-221, deonica Ribare-Vukanja-Prokuplje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije