Marina Andrejić na sahrani supruga

T. MARIĆ

28. 12. 2010. u 20:51

Majci, optuženoj za smrt sina, odobreno da bude na poslednjem ispraćaju muža Dejana. Prvi susret sa ćerkom

MARINA Andrejić (38) iz Majilovca, koja je u pritvoru zbog optužbe da je ubila sina Đorđa (13), u sredu će doći u Majilovac, prvi put od 25. jula, nažalost na sahranu supruga Dejana (42). Andrejiću se posle misterioznog nestanka deteta naglo pogoršalo zdravstveno stanje, a nedavno je dobio tešku upalu pluća zbog koje je i preminuo.

- Dozvolu za odlazak na sahranu dao je sudija Višeg suda Dragan Stanojlović, kao jedini nadležan jer će on i suditi optuženoj majci. Na sahrani će biti i zatvorsko obezbeđenje, koje će je dovesti u Majilovac i vratiti nazad u pritvor - rekao je Marinin advokat Srbislav Stojanović.

Branilac je naveo da je Marini saopštio tragičnu vest o smrti supruga.

- Bila je u šoku i već dva dana je u depresiji. Prvo je ostala bez sina, sada i bez supruga - rekao je Stojanović.

NEPOZNATO PODIZANjE optužnice protiv Marine Andrejić zatvorilo je istragu i neizvesno je kada će ostaci dečakovog tela biti pronađeni i sahranjeni. Pošto u Majilovcu i okolini već danima pada sneg, male su mogućnosti da lovci u ovom kraju uoče ostatke tela.

On je naveo da će Marina na sahrani, prvi put od hapšenja, imati priliku da se sretne sa ćerkom, starom 12 godina, o kojoj brinu brat i snaha pokojnog Dejana. Pošto je Marina najpre osumnjičena, a potom i optužena za smrt svog deteta, Centar za socijalni rad ne dozvoljava da viđa mlađe dete.

Jedina osoba koja ju je posećivala u pritvoru, bio je upravo njen suprug, od koga je dobijala svu podršku. Dejan je bio ubeđen da nije odgovorna za smrt njihovog sina. Ipak, prema navodima optužnice, Marina će na sudu odgovarati za njegovo ubistvo, za koje se sumnja da ga je počinila 22. jula, posle odlaska na njivu.

U optužnici je navedeno da je osumnjičena drvenom držaljom motike udarila Đorđa u potiljak i zadnju stranu vrata, od čega se mališan srušio na zemlju. Udarcima mu je nanela teške povrede i nagnječenje mozga, koje su uzrokovale njegovu smrt.

Telo dečaka je zatim odnela do ivice bagremove šume, spustila na zemlju, prekrila granjem i ostavila. Ipak, i pored ovakvih optužbi, Dejan je do poslednjeg dana tvrdio da Marina nije odgovorna za smrt njihovog sina.

- Lobanja našeg Đorđa nađena je tek 7. novembra i na njoj se ne vide tragovi udaraca. Marinu i dalje terete za njegovu smrt, ali neću u to da verujem, jer znam da je uvek bila dobra majka i da nije kriva - izjavio je Dejan Andrejić za "Novosti" neposredno posle veštačenja dečakove lobanje.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Kuku Lele

28.12.2010. 22:02

Dosta o tom gnusnom ubivstvu deteta. Ako su istrazni organi polupismeni,nemojte vi novinari da budete naivni.Takve price sto vi pisete, ja nepismen bi otkrio za tri dana.Marina je labilna licnost, ona sve zna, nju treba pricepiti. Ona ga nije ubila ali ga odvela da ga ubiju.

Lola

29.12.2010. 09:49

@Kuku Lele - Sta si bre ti,neki strucnjak? Sacekaj da Sud utvrdi dali je bas sve tako ili ne.

Vlada

29.12.2010. 10:37

@Kuku Lele - A kako to ti mislis da se ona treba pricepiti. Pa pricepili su je vec kada su je vezali za drvo i tukli da bi priznala da je sina udarila motikom u glavu. Pa to je izjavio njen muz, pa mozda je i zato sada mrtav. Dosta vise, ne izivljavajte se sa tomporodicom. A ovaj gore diskutant pod nazivom Branko Miljkovic koji kaze da je treba obesiti na Terazijama mi pre izgleda kao neko ko je mozda cak i umesan u ovaj zlocin jer je vise puta takve komentare davao pod slicnim nadimkom. To je vrlo cudno,

igor

29.12.2010. 10:26

Ona ne izgleda superinteligentno, ali deluje prilicno jako (fizicki). Mozda je plahovita, nije mislila pa ga iznervirana udarila morkom. ipak,ipak ,ako je tako to nije ubistvo sa predoumisljajem. To je obicno ubistvo , skoro iz nehata. Druga stvar je prikrivanje ubistva -ali to nije toliki greh (recimo dodadnih 1-2 godine max)

darko

29.12.2010. 14:27

za ovu nesrecu jedini krivac je Drzava Srbija,nista nije uradila u tom slucaju i dozvolila je ovu tragediju,da se Drzava ukljucila odmah posle nestanka tog Deteta ovo se nebi desili,tamo neki lovci traze to Dete dok Drzava cuti,i sto je najtragicnije lepo se vidi da su ovde jako velike igre u pitanju i opet Drzava nereaguje,ko je doneo tu lobanju bas tu,mozda nekom i nije bilo stalo da se slucaj resi do kraja.upropastili su jednu celu Porodicu,SRBIJO STIDI SE.

Dragan

30.12.2010. 16:31

Trebalo je svima ozaloscenima dovesti kamion sa kamenjem i metalnim stanglama a nju sa vezanim rukama i nogama i krpom u ustima ubacenu u plasticni dzak ostaviti u sredini gomile koja bi imala 30 minuta vremena da presudi. Nema boljeg suda od narodnog gneva.