• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Putari sazreli da dobiju tendere

Putevi Srbije će u 2011. godioni, prvi put posle 18 godina, raspisati tender za održavanje državnih puteva prvog i drugog prioriteta.

Generalni direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak je Tanjugu rekao da će taj tender biti namenjen putarskim preduzećima za održavanje autoputeva, poluautoputeva i magistralnih puteva u zemlji - puteva prvog prioriteta, kao i regionalnih puteva, odnosno puteva drugog prioriteta.

Autoputeva i poluautoputeva u Srbiji ima 678,7 kilometara, magistralnih 4.382 kilometra i regionalnih puteva 10.812 kilometara.



Drobnjak je za Tanjug kazao da će "Putevi Srbije" u toku iduće godine nastaviti radove na obnovi glavnih putnih pravaca, među kojima je i obnova autoputa kroz Beograd i mosta "Gazela".

"Ova godina je bila malo teža, samo smo se bavili održavanjem i to onim najneophodnijim radi bezbednosti i da bi saobraćaj mogao normalno da se odvija", predočio je on.

Drobnjak je naveo da su "Putevi Srbije" ove godine za to dali dosta sredstava, a za eksproprijaciju zemljišta na trasi Koridora 10 - tri milijarde dinara i još toliko za projektovanje.

Za preostale deonice na kojima će se graditi autoput na Koridoru 10, projekti su pri kraju, dok će projekti za izgradnju autoputa Beograd - Južni Jadran na trasi budućeg Koridora 11, za deo od Ljiga do Požege i od Preljine do Čačka, biti gotovi do aprila, ili maja 2011.

Ove godine su završeni projekti za deo Koridora 11 od Obrenovca do Ljiga, dodao je generalni direktor "Puteva Srbije".

On je kazao da će se nastavkom izgradnje Koridora 10, zajedno za "Putevima Srbije" baviti novo preduzeće "Koridori Srbije", koje će nastati transformacijom preduzeća "Koridor 10".

Drobnjak je rekao da će u 2011. biti nastavljena izgradnja obilaznica oko Beograda, koja će imati pun profil autoputa do 2013. godine.

On je dodao da ta saobraćajnica, koja je deo Koridora 10, mora da se završi kako bi se rasteretio saobraćaj u Beogradu, jer preko "Gazele" dnevno prelazi i do 180.000 putničkih i teretnih vozila.

Obilaznica bi, po završetku radova, trebalo da ima četiri saobraćajne trake širine po 3,75 metara, dve zaustavne trake širine 2,5 metara i razdelni pojas od četiri metra.

Ta saobraćajnica se sastoji iz tri dela - od Batajnice do Dobanovaca u dužini od 9,7 kilometara, od Dobanovaca do Bubanj potoka u dužini od 37,3 kilometara i od Bubanj potoka do Pančeva, u dužini od oko 22 kilometra.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image