Šestoro povređenih u lančanom sudaru

V. M.

28. 12. 2010. u 09:08

U saobraćajnom udesu, na uglu Cvijićeve i Starine Novaka povređeno šestoro ljudi

STRAHOVITI saobraćajni "karambol" na uglu Cvijićeve i Ulice Starine Novaka u kome je učestvovao autobus i četiri automobila srećom se završio bez težih posledica. Lakše povrede zadobilo je šestoro ljudi, među kojima i dvoje dece.

Vozilo "Autoprevoza" iz Pančeva, nešto pre 8 časova "proletelo" je kroz raskrsnicu ulica Cvijićeve i Starine Novaka i udarilo u taksi vozilo "dačia". Autobus, kome su, najverovatnije otkazale kočnice, nekoliko metara je "gurao" taksi koji je na pešačkom prelazu zakačio devojku.

Na "dačiju" su zatim naletela još tri automobila. Zbog velike brzine kojom se kretao i siline udarca, autobus se zaustavio tek desetak metara dalje u ulici Zdravka Čelara. Od udarca je čak iz taksija ispala mušterija. Prolaznici su odmah pritekli u pomoć povređenima i pozvali Hitnu pomoć. Taksistu su izvukli iz slupanog automobila, a on je pre dolaska lekara na trenutak izgubio svest.

- Nesreća je izgledala jezivo, bio sam siguran da ima poginulih - priča jedan od očevidaca. - Najviše sam se uplašio za devojku koju su udarili na pešačkom prelazu i vozača taksija. Pravo je čudo da su svi živi.

Među povređenima su se našla i dvojica osmogodišnjih blizanaca. Srećom, mališani su prošli samo sa ogrebotinama na rukama i nogama. Devojka je imala povredu lica i verovatno prelom malog prsta, dok se vozač taksija M. N. (48) žalio na povredu leđa. Povrede su zadobili još jedan muškarac, star 27 godina i četrdesetsedmogodišnja žena. Svi su prevezeni u Urgentni centar, gde su im konstatovane samo lakše povrede, pa su pušteni na kućno lečenje.

Zbog nesreće je više od jednog sata bio blokiran saobraćaj u Ulici Zdravka Čelara, a pričinjena je i velika materijalna šteta.

SUDARALI SE AUTOBUSI

TOKOM dana dogodile su se još tri saobraćajne nezgode u kojima su učestvovali autobusi. Oko 9.30 vozilo GSP sjurilo se niz ulicu Mite Ružića, izletelo na trotoar i "očešalo" se o kuću nedaleko od raskrsnice sa Bulevarom kralja Aleksandra. Niko nije povređen. Pola sata posle podneva, u kružnom toku na Slaviji, sudarili su se autobus GSP na liniji "47" i privatnog prevoznika na liniji "59". I ovaj udes, srećom, prošao je bez povređenih.

Sat kasnije dva automobila i autobus gradskog prevoza učestvovali su u "saobraćajki" na Starom batajničkom putu. Jedan automobil sleteo je u kanal pored puta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Zoran Radinovic

31.12.2010. 00:27

autobusi su u jako lošem stanju.kada bi kao takvi otišli na tehnički pregled u recimo nemačku bilo bi robije kao kiše a kod nas oni voze po 150 ljudi od jedanput,ja neznam, kako neko sme da potpiše za te buseve da izađu na ulicu