Tehnopolis

Petak, 24.12.2010.

16:10

FT - Džobs je osoba godine

Za Times je to možda Mark Cukerberg, ali osoba godine po Financial Timesu je Stiv Džobs, generalni direktor kompanije Apple.

Izvor: B92

Default images

Ova godina je nesumljivo bila jako dobra za Apple. Posle lansiranja iPada koji je, osim što se jako uspešno prodaje, po mnogima zauvek promenio IT tržište i uveo novu kategoriju tablet računara, Apple je ove godine izbacio i novi iPhone, koji i pored početnih problema i zamerki vezano za antenu, takođe rekorder u prodaji.

Iako je privreda SAD-a i dalje u recesiji, Apple je, pod vođstvom Džobsa, uspeo da godinu završi i te kako uspešno, logika je kojom su se vodili iz Financial Timesa. On se u javnosti pojavio prvi put kada je bio još mlađi nego osnivač Facebooka sada, i tri decenije kasnije i dalje ima jak uticaj u IT svetu.

Iako je Bil Gejts bogatiji, on se povukao, pa je "gospodin Džobs onaj u koga su sada upereni reflektori", navode u Financial Timesu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Tenkovi su ušli u centar grada

Izraelski tenkovi su prvi put u utorak stigli do centra Rafe, prema izjavama svedoka, tri nedelje nakon početka kopnene operacije u južnom delu Gaze koja je izazvala globalnu osudu.

13:26

28.5.2024.

22 h

Podeli: