Di Kaprio najprofitabilniji glumac u 2010.

Tanjug

22. 12. 2010. u 14:00

Glumac apsolutni rekorder zahvaljujući ulogama u filmovima "Shutter Island" i "Inception"

VAŠINGTON - Uticajni američki časopis "Forbs" objavio je pregled 10 najprofitabilnijih glumaca u protekloj godini, tj. zvezda čiji angažman filmovima garantuje sigurnu zaradu na bioskopskim blagajnama.

Apsolutni rekorder je Leonardo di Kaprio, zahvaljujući pre svega ulogama u filmovima "Shutter Island" i "Inception".

Njegovi filmovi su prošle godine zaradili 1,1 milijardu dolara na bioskopskim blagajnama.

I dok njegova čelna pozicija nikog ne čudi, iznenađenje predstavlja mlada australijska zvezda Mia Vasikovska koja se probila do drugog mesta.

Svoje visoko rangiranje, 21-godišnja glumica duguje pre svega filmu Tima Bartona "Alisa u zemlji čuda", u kome igra glavnu ulogu i koji je zaradio više od milijardu dolara širom sveta.

Vasikovska se, takođe, pojavljuje i u hit komediji "Deca su OK", pored Anet Bening i Džulijen Mur. U daljem redosledu nema većih iznenađenja.

Džoni Dep je treći, a Robert Dauni džunior četvrti. Sledi junak avantura o čarobnjaku Hariju Poteru, Danijel Redklif, na petom, i zvezda sage o vampirima "Sumrak" Robert Patinson na šestom mestu.

Patinson se našao među 10 najprofitabilnijih zvezda i zahvaljujući ulozi u uspešnoj drami "Remember Me" o terorističkim napadima na Njujork u septembru 2001.

Osmu poziciju drži njegova partnerka u filmu i u životu, Kristen Stjuart, devetu Sem Vortington, dok desetu dele dvanaestogodišnji Džejden Smit i Džeki Čen koji zajedno glume u filmu "Kung Fu Kid".

"Finansijska biblija" kako u Americi zovu časopis "Forbs", podseća da je u početku Di Kaprio glumio u TV serijama, a da je pravu "Leomaniju" izazvao 1997. godine nakon snimanja "Titanika" Džejmsa Kamerona.

Uskoro bi trebalo da se pojavi i u filmu "J. Edgar" u režiji Klinta Istvuda u kome tumači lik kontroverznog Edgara Huvera, prvog direktora FBI.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije