Jeremić: Kredibilna potpuna istraga

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić rekao da istraga o izveštaju Dika Martija mora biti kredibilna, sprovedena do kraja, pod budnim okom međunarodne javnosti.

Izvor: B92

Utorak, 21.12.2010.

15:15

Default images

Jeremić je taj stav danas preneo šefu diplomatije Luksemburga Žanu Aselbornu.

Jeremić je kazao da su optužbe iznete u Martijevom izveštaju zastrašujuće i da se ne sme dozvoliti da ta afera bude gurnuta pod tepih zarad bilo kakvih pragmatičnih interesa.

"Ovo je veliki moralni test za međunarodnu zajednicu i moramo učiniti sve da se puna i potpuno transparentna saradnja ostvari u cilju otkrivanja istine", rekao je šef srpske diplomatije posle sastanka s ministrom Aselbornom.

Jeremić i o berzanskim saradnjama

Tema razgovora Jeremića i Aselborna bio je i transfer tehnologije sa beogradske berze na berzu u Podgorici, o čemu su Jeremić, Aselborn i njihov crnogorski kolega Milan Roćen potpisali i protokol.

"Drago nam je što možemo da doprinesemo povezivanju naših finansijskih sistema. Nadam se da će takvih projekata integracija biti još u budućnosti i Srbija je spremna da učini sve što je do nje u tom smislu", rekao je Jeremić.

Danas potpisani Protokol o saradnji Luksemburga, Srbije i Crne Gore u transferu sistema Beleks Fiks, koji se uspešno primenjuje u Srbiji, na berzu u Podgorici otvara mogućnost za sprovođenje ovog projekta vrednog više od 300.000 evra koji u potpunosti finansira vlada Luksemburga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: