Kragujevac: Sprečili rušenje pekare

Nekoliko desetina Kragujevčana sprečilo je jutros rušenje buregdžinice goranske porodice Murati na trgu Mala vaga.

Izvor: B92, FoNet

Sreda, 26.03.2008.

18:44

Default images

Buregdžijska radnja goranske porodice Murati nije srušena danas u Kragujevcu, iako su se sudski izvršitelji pojavili sa rešenjem o rušenju bespravno postavljenog objekta. Ekipa hitne pomoći, čije prisustvo je zatraženo zbog teškog zdravstvenog stanja pojedinih članova porodice Murati, nije se pojavila, pa je rušenje buregdžinice odloženo.

Nekoliko desetina Kragujevčana ispred buregdžinice “Mala Vaga” podržalo je komšije Gorance u odluci da ne dozvole sudskim izvršiteljima da sruše njihovu radnju.

Rešenje o rušenju objekta doneto je po osnovu presude u sporu između Osmana Muratija i prvog komšije Velimira Petrovića.

Radnja Muratijevih, prema presudi kragujevačkog Opštinskog suda, postavljena je na parcelu komšije Petrovića.

Međutim, advokat Muratijevih tvrdi da je presuda doneta na nezakonit način.

Podršku porodici Murati pružila je i Demokratska stranka u Kragujevcu, a predsednik Dragan Planić zatražiće preispitivanje sudskog postupka zbog, kako tvrdi, “sumnjivog uknjiženja parcele”.

Iako je rušenje objekta odloženo, Muratijevi tvrde će i dalje živeti u strahu dok se na vratima ponovo ne pojave sudski izvršitelji.

Komšija Veselin Petrović odbio je da bilo šta kaže o ovoj temi.

Ovo je treći pokušaj rušenja goranske buregdžinice po rešenju koje je doneto još aprila 2006. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: