24. oktobar  2008. 14.01  | Izvor: Tanjug

Džajić i Cvetković ostali pri ranijim oprečnim iskazima

BEOGRAD - Nekadašnji direktor i finansijski direktor FK "Crvena zvezda" Dragan Džajić i Vladimir Cvetković suočili su se danas pred istražnim sudijom Okružnog suda u Beogradu i ostali pri svojim ranijim - oprečnim trvdnjama u vezi sa transferom fudbalera Perice Ognjenovića u "Real" iz Madrida.

Tokom suočenja koje je trajalo nepunih 10 minuta Džajić je ostao pri tvrdnji da su pregovori u vezi sa transferom Ognjenovića vođeni u leto 1998. godine u Cirihu, dok je Cvetković tvrdio da je to bilo u januaru naredne godine.

Ni jedan ni drugi se ne sećaju kada je ugovor potpisan (inače, potpisan je u januaru 1999. u Beogradu), a prema rečima Džajićevog advokata Dragana Savića, nisu se ni međusobno optužili za laž.

Zloupotreba položaja

Džajić i Cvetković se terete da su zloupotrebom službenog položaja protivpravno prisvojili milion dolara od Ognjenovićevog transfera.

 

 

U višemesečnoj istrazi protiv njih, kao i bivšeg funkcionera "Zvezde" Miloša Marinkovića u vezi sa malverzacijama oko prodaje fudbalera, ostalo je da se sasluša još jedan svedok Stevan Stevanović, nekadašnji član UO tog kluba, posle čega bi istraga trebalo da bude okončana a predmet upućen tužilaštvu.

Saslušanje tog svedoka još nije zakazano jer je on u bolnici.

Posle okončanja istrage tužilaštvo će odlučiti da li će podići optužnicu protiv njih, ili će tražiti dopunu istrage, a može i da odustane od krivičnog gonjenja.

Transferi fudbalera

Džajić i Cvetković su uhapšeni 5. februara i u pritvoru su proveli pet meseci. Protiv njih je 7. februara pokrenuta istraga zbog sumnje da su protivpravno prisvojili 5,1 milion evra prilikom transfera fudbalera Gorana Drulića u španski klub Real Saragosa, 2001. godine.

Istraga protiv Džajića i Cvetkovića kasnije je proširena zbog sumnje da su od transfera fudbalera Zorana Njeguša u madridski "Atletiko" protivpravno prisvojili 3,5 miliona maraka, a zatim i zbog Ognjenovićevog transfera.

Okružni sud u Beogradu je istragu protiv Džajića i Marinkovića proširio i zbog sumnje da su od transfera Nemanje Vidića u moskovski "Spartak", protivpravno prisvojili dva miliona evra.

Poslednje proširenje istrage protiv Džajića i Cvetkovića odnosilo se na transfer Ognjenovića.