Petak, 24.10.2008.

13:42

Dojče ban pomaže Železnici

Vlada Srbije i nemačka državna železnička kompanija Dojče ban pripremaju dokument kkojim bi se definisala pomoć Dojče bana Železnici Srbije.

Izvor: Tanjug

Default images

Dogovoreno je da dve strane pripreme i potpišu memorandum o razumevanju koji podrazumeva pomoć Dojče bana pri izradi master planova za rekonstrukciju naše železnice na Koridoru 10, kao i pružanje savetodavnih usluga u vezi sa poslovanjem srpskih železnica na operativnom nivou.

To je dogovoreno na sastanku predsednika i potpredsednika vlade Mirka Cvetkovića i Mlađan Dinkića i ministra za infrastrukturu Milutina Mrkonjića sa predstavnicima Dojče bana.

U vezi sa sprovođenjem tog memoranduma Vlada će formirati dve radne grupe, koje će učestvovati u izradi projekata neophodnih za rekonstrukciju železničkog Koridora 10.

Dojče ban je najveća železnica u Evropi, koja je prošle godine ostvarila godišnji profit od 2,5 milijarde evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: