Sanader u pritvoru do 27. decembra

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader ostaće u austrijskom pritvoru u Salcburgu do 27. decembra, odnosno do nove konferencija za medije austrijskog tužilaštva.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 16.12.2010.

00:48

Default images

Tada bi se moglo otkriti više detalja o eventualnom postupku izručenja Sanadera u Hrvatsku.

Kako izveštavaju elektronski mediji, Sanader se navodno nije izjasnio o tome prihvata li izručenje Hrvatskoj, a u zatvoru bi ga uskoro mogla posetiti supruga Mirjana.

Najavljeno je i da će Sanader biti saslušan 22. decembra u vezi sa aferom "Hipo banke".

U međuvremenu, kako prenose zagrebački mediji, Interpol je našao novac koji je navodno bivši premijer Ivo Sanader nelegalno "oprao" u Hrvatskoj.

Pozivajući se na visoki izvor iz hrvatskog istražnog tima, Hrvatska radio-televizija je ekskluzivno objavila da je na dva tajna računa u dve strane zemlje Sanader sklonio oko deset miliona kuna, u evrima. Službenih detalja, za sada, nema.

"Jutarnji list" je na svom internet portalu objavio sličnu informaciju: da je austrijska policija našla tajne račune porodice Sanader na kojima se nalazi oko 1,2 miliona evra.

Navodno se na jednom računu koji pripada bivšem premijeru nalazi oko 200.000 evra, a na drugom računu koji pripada Sanaderovom ocu nalazi se oko milion evra.

Bivši premijer Ivo Sanader, koji je u austrijskom pritvoru, izjasnio se o izručenju Hrvatskoj, a njegova odluka, prema najavama, biće saopštena naknadno, na konferenciji za novinare državnog tužilaštva u Salcburgu.

Istražni odbor Parlamenta Koruške odlučio je danas da Sanadera pre izručenja austrijski istražitelji ispitaju o aferi "Hipo banka" s kojom se njegovo ime povezuje od ranije.

Sanader se tereti za udruživanje za počinjenje krivičnog dela i zloupotrebe položaja i ovlašćenja u slučajevima izvlačenja novca iz državnih firmi i ministarstava preko marketinške agencija Fimi-medija, i za nezakonito poslovanja Hrvatske elektroprivrede s privatnom firmom Dioki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: