Specijalna projekcija filma „Šišanje“ organizovana je sinoć za poslanike Skupštine Srbije. Produkcijska kuća „Hypnopolis” organizovala je projekciju u bioskopu Takvud . Od 250 poslanika, projekciji filma prisustvovalo je tek nekolicina njih.

Iako je potvrdila svoje prisustvo, predsednica parlamenta Slavica Đukić Dejanović, nije odgledala film. Takođe, na projekciji filma nije viđena ni Jelena Trivan iz DS – iako je potvrdila da će doći. Poslanici G17 plus nisu ne želeli da potvrde svoje prisustvo jer kako su rekli organizatorima, nisu imali vremena. Film nije odgledao nijedan poslanik DSS. Među prvima koji su došli bio je Žarko Korać, poslanik LDP-a.

Stevan Filipović, reditelj filma izjavio je da nije iznenađen ovako malim odzivom poslanika.

– Nisam imao iluzija. Mnogi od njih su učestvovali u onome o čemu govori film i znaju oni to i sami ali važno je da znaju da i mi znamo. Da se priča o tim problemima a ova projekcija je jedan od načina – rekao je Filipović. Prema njegovim rečima „Šišanje“ je do sada videlo 67.000 gledalaca.

Film „Šišanje“ o nasilju u sportu, huliganstvu i političkoj zloupotrebi mladih, imaće uskoro specijalne projekcije i pred poslanicima britanskog parlamenta.

Filipovićev film biće prikazan 7. februara 2011. u britanskom parlamentu, u okviru „Srpske nedelje“, na inicijativu Srpskog siti kluba iz Londona.

Realna slika života mladog čoveka

Glavni glumac u filmu Nilkola Rakočević je izjavio da je dobro da ljudi koji odlučuju pogledaju „Šišanje“. „To je realna slika života mladog čoveka u Srbiji“, rekao je Rakočević o filmu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari