Utorak, 14.12.2010.

17:08

Budžet ipak na redovnoj sednici

Vlada probila zakonski rok za budžet za 2011. godinu. Ministarka finansija najavljuje da će budžet biti usvojen na redovnoj sednici Vlade Srbije u četvrtak.

Izvor: Tanjug

Default images

Zakonska obaveza Vlade Srbije bila je da do 15. decembra usvoji Predlog zakona o budžetu.

Ministarka finansija Diana Dragutinović, međutim, kaže da je sa MMF-om dogovoreno da se zbog toga ne održava vanredna sednica, već da se, kako kaže, tako važna tema razmatra na redovnoj sednici.

Ministarka je objasnila da će budžet imati deficit od 4,1 odsto BDP-a i biti usklađen sa Zakonom o fiskalnoj odgovornosti.

Ona je rekla da se, “kao i svake godine, već očekuje nezadovoljstvo nekih ministarstava planom raspodele sredstava iz budžeta za 2011. godinu“.

Ministarka je dodala da 22. decembra očekuje da će Bord direktora MMF-a doneti pozitivnu odluku o šestoj reviziji tekućeg stend baj aranžmana koji se završava u aprilu 2011. godine.

Odgovarajući na pitanje novinara da li će biti sklopljen novi aranžman sa MMF-om po isteku ovog, ministarka je rekla da je ona lično za "aranžman iz predostrožnosti" objašnjavajući da bi to značilo nastavak saradnje sa fondom, ali bez obaveze da se uzimaju novi zajmovi “jer Srbija ima dovoljno velike devizne rezerve“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

9 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

14 h

Podeli: