Srbija

Četvrtak, 09.12.2010.

09:29

Meklaren:Vlada kriva što nema mleka

Donald Meklaren, predsednik Upravnog odbora Imleka, najavljuje da će se tržište stabilizovati sledeće godine

Izvor: Novosti

Default images

„Mleka na tržištu je manje, što je evidentno, ali naša kompanija nije odgovorna za politiku agrara u Srbiji, vođenu poslednjih godina, i odgovornost za to isključivo leži na Vladi Srbije“, kaže Meklaren.

On dodaje da je „krajnje vreme da Vlada prestane sa iracionalnim kritikama, posebno prema kompanijama koje su imale značajna ulaganja, jer se na taj način neće rešiti problem nestašice mleka“.

U poslednje dve godine u Srbiji je, kako kaže Meklaren, za 25 do 30 odsto smanjen fond mlečnih grla, a zbog suše i krize, smanjen je i prinos mleka, što je sve skupa dovelo do ozbiljne nestašice na tržištu.

Takođe, do pre nekoliko godina, sredstva za mlekarsku industriju iznosila su 24 odsto, a sada su svega četiri procenta.

„Kako bismo ublažili poremećaje na tržištu, povećali smo uvoz sirovog mleka iz regionalnih mlekara i istovremeno smanjili naš izvoz na tamošnja tržišta za čak 40 odsto, naglašava Meklaren.

On dodaje da bi „snabdevanje tržišta mlekom trebalo da se stabilizuje sledeće godine“ i dodaje da bi „bilo dobro kada bi nas u nastojanjima da stabilizujemo situaciju podržao i sam predsednik Boris Tadić, što bi bio pozitivan signal i drugim stranim investitorima“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: