Capital.ba

Odluka o otvaranju stečaja u fabrici iz Novog Goražda do kraja oktobra

21.10.2008. / 8:21

NOVO GORAŽDE, U “Unisu”, fabrici mašina iz Novog Goražda postoje uslovi za otvaranje stečaja, a fabrika duguje 1,5 miliona maraka. Stečaj se može spriječiti ako vlasnik i direktor fabrike Mirko Dobrnjac isplati po šest plata radnicima i poveže im staž od 2000. godine.
 
Ovo je našem listu izjavio predstečajni upravnik “Unisa” Dragomir Stjepanović i dodao da je kompletnu dokumentaciju o vođenju predstečajnog postupka, koji je trajao 30 dana, predao juče Osnovnom sudu u Sokocu.
– Sudija ovog suda Efraim Đosić trebao bi do kraja oktobra da se izjasni o otvaranju stečaja u “Unisu” – rekao je Stjepanović.
On nije želio da govori o tome da li su iz fabrike pokradene mašine i da li je bilo kriminala u fabrici, napominjući da je tokom predstečajnog postupka “snimio” stanje u fabrici i utvrdio obaveze prema povjeriocima.
Branko Dobrnjac izjavio je da  je ogorčen zbog odluke suda da se pokrene predstečajno snimanje, “jer je to urađeno u trenutku kada je fabrika najbolje radila i dogovoren posao za ino-partnera vrijedan dva miliona maraka”.
Istakao je da sumnja da ovu fabriku preko sindikalaca koje predvodi Nenad Šekarić, u stečaj namjerno gura Momčilo Mandić koji je kupio “Žicu”.
Šekarić je demantovao ovakve navode, napominjući da su radnici tražili stečaj jer im direktor duguje plate i doprinose. On tvrdi da firma duguje dva miliona maraka, da je dug za repromaterijal milion maraka i da je Dobrnjac prodao mašine u vrijednosti od 500.000 KM.
Dobrnjac je rekao da to nije istina i da će učiniti sve da spriječi stečaj.
Nije htio da odgovori na pitanje da li će platiti 1,5 miliona maraka, koje predstečajni upravnik traži da bi se spriječio stečaj.Glas Srpske

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!