Region

Sreda, 01.12.2010.

08:53

Stožice: Libija ulaže umesto Delte

Slovenački premijer Borut Pahor dobio je pismenu garanciju Libije da će ta država investirati u sportski i privredni park Stožice.

Izvor: Beta

Default images

Premijer, koji boravi u Libiji na samitu Evropska unija (EU) - Afrika, od libijskog kolege Bagdadija al Muhamada primio je zvanični dopis na kojem svojim potpisom potvrdjuje investiciju libijskog državnog fonda u završetak Stožica, saopšteno je iz kabineta premijera.

Pahor je u Tripoliju razgovarao i s libijskim liderom Moamerom Gadafijem, koji se takođe založio za nastavak odličnih bilateralnih odnosa i jačanje privredne saradnje.

Kao prvi korak na tom putu je Gadafi potvrdio investiciju državnog fonda „Libijan Investment Autoriti“ u završetak Sportskog parka Stožice u visini od trideset miliona evra.

Iz dogovora o izgradnji velikog trgovinskog centra u okviru Sportskog parka Stožice je svojevremeno zbog neplaćanja dogovorene rate istupila srpska firma Miškovićeva Delta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene goriva

Stigle su nove cene goriva, tako da će od danas od 15 časova, na pumpama u Srbiji litar evro dizela koštati 199 dinara, a litar benzina evropremijum BMB biće 189 dinara.

10:11

7.6.2024.

1 d

Svet

Uskoro ostajemo bez nafte?

Nafta je jedan od najvažnijih resursa za čovečanstvo. Koristi se ne samo za proizvodnju goriva i maziva, već i kao sirovina za proizvodnju sintetičke gume, sintetičkih tkanina, plastike, deterdženata, boja i lakova, đubriva, pesticida, voska i još mnogo toga.

10:07

8.6.2024.

22 h

Podeli: