Capital.ba

Mjere za ublažavanje svjetske finansijske krize

20.10.2008. / 14:28

BEOGRAD, Vlada Srbije će povećati sumu za osiguranje bankarskih depozita sa sadašnjih 3.000 na 50.000 evra, a ako bude potrebno i do 100.000 evra – izjavio je danas premijer Srbije Mirko Cvetković.

On je najavio da će Vlada predložiti i ukidanje poreza na kamatu na štednju do kraja 2009. godine, ukidanje poreza na kapitalnu dobit u trgovini hartijama od vrijednosti i to do 2012. godine i poreza na prenos apsolutnih prava na hartije od vrijednosti.

“Reč je o merama za ublažavanje efekata svetske finansijske krize”, rekao je Cvetković na skupu privrednika u Privrednoj komori Srbije, na kojem je izložio paket mjera za jačanje finansijskog sektora u Srbiji.

On je najavio da će Vlada razmotriti da se najavljeno poskupljenje telefonskih impulsa od 100 odsto odgodi do 1. januara 2009. godine.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!