Košarkaši Partizana neočekivano su poraženi od Radničkog na gostovanju u Kragujevcu rezultatom 89:85 u devetom kolu NLB lige. Vlada Jovanović, trener Partizana, tvrdi da je za poraz od Radničkog najviše zaslužan prenatrpan raspored kao i loš start njegovog tima.

– Za poraz u Kragujevcu ima više razloga. Jedan od njih je svakako i umor koji je sustigao igrače jer su za sedam dana odigrali tri veoma bitne utakmice, sa Crvenom zvezdom u nedelju, protiv Žalgirisa u četvrtak i u subotu sa Radničkim. Utakmica koju smo igrali u četvrtak završila se kasno uveče i imali smo vremena samo za jedan trening. Naravno, ne možemo u potpunosti da se opravdamo prebukiranim rasporedom, problem je takođe i loš pristup meču – izjavio je Jovanović.

On je rekao i da je početak bio presudan za konačan ishod ove utakmice. Takođe je napomenuo da je, iako je Partizan bio favorit u ovom meču, Radnički takođe veoma kvalitetan tim.

– Za pristup košarkaša na početku meča ne postoji opravdanje. Intenzitet na startu nije bio zadovaljavajuć i možda je upravo taj deo utakmice i presudio konačan ishod. Radnički je takođe jak tim i godinama unazad utakmice u Kragujevcu se završavaju tesnim rezultatom – istakao je Jovanović.

Koliko je poraz pogodio košarkaše šampiona Srbije, najbolje govori podatak da je gorostasni centar Nejtan Džavai polomio vrata od svlačionice nezadovoljan svojim izdanjem, pošto je u duelu protiv Vladana Vukosavljevića izgledao kao početnik.

Partizan u dosadašnjem toku NLB lige ima negativan učinak od četiri pobede i pet poraza. U sledećem kolu ovog takmičenja, petog decembra, Partizan će u Pioniru ugostiti Igokeu iz Aleksandrovca.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari