„Fenjeraš„ u Jadranskom prvenstvu ipak nije tim za potkusurivanje. U meču sa liderom NLB lige, izabranici Mihaila Uvalina pokazali su toliko željenu dozu entuzijazma, kojom su uspeli da nadoknade očigledne slabosti u igri. Košarkaši Crvene zvezde, na iznenađenje mnogih poznavalaca igre pod obručima, savladali su Hemofarm 77:73, čime su se posle 9. kola regionalnog takmičenja izjednačili sa Zadrom na začelju tabele, što je barem za nijansu bolja slika u odnosu na početak sezone.

 

Crvena zvezda – Hemofarm 77:73

(22:17, 24:13, 14:24, 17:19)

Hala: Pionir. Gledalaca: 2 500. Sudije: Jovčić (Srbija), Radović (Hrvatska), Zurapović (Bosna i Hercegovina)

Crvena zvezda: Cvetković, Drča 4, Jang 11, Radosavljević, Balaban, Katnić, Nedović 11, Milošević 6, Nikolić 10 (11 sk), Marš 18, Majls 9, Subotić 8.

Hemofarm: Pavković 14, Božović 4, Krstović 4, Šutalo 16, Mačvan 17, Savović 4, Borisov, Knežević, Petrović, Džordan 8, Maraš, Anđušić 3.

 

Zvezda je u odbrani od starta utakmice zaigrala izuzetno agresivno. Igrači su bukvalno izgaralli do poslednjeg daha, a kao nagradu za takav pristup uspeli su da iz brojnih kontranapada uspostave rezultatsku kontrolu. Uzdanica Hemofarma Milan Mačvan odlično je udvajan, postavka prilikom branjenja dva na dva bila je za nijansu kvalitetnija, dok su u napadu Nedović i Marš u svakoj situaciji umeli da pronađu put do protivničkog koša. Postojala je bojaznost da će domaćin usled oscilacija biti kažnjen, ali su „narandžasti“ katastrofalnim šutem za tri poena, potpuno iz nehata doprineli da samopouzdanje crveno-belih bude još veće. Vidno nespreman, Majls je umeo da materijalizuje veoma solidan šut sa poludistance, dok je Nikolić upravo u meču sa Hemofarmom odigrao najbolju utakmicu u crveno-belom dresu. Dominirao je u skoku, dobro se kretao u napadu, čime je i zaslužio ovacije sa tribina. Zvezda je u pojedinim momentima vodila i sa osamnaest razlike, ali je Hemofarm sprečio bruku u poslednjoj četvrtini. Domaćin je izvojevao pobedu od posebnog značaja, najavivši neke bolje dane na Malom Kalemegdanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari