Na jučerašnjoj sednici Skupštine grada usvojen je predlog o realizaciji aktivnosti vezanih za doček Nove godine, koji podrazumeva adaptaciju centra grada za doček, uklanjanje klupa i mobilijara, postavljanje rasvete i binske opreme, kao i regulaciju saobraćaja, ali još uvek nije poznato ko će biti izvođači koji će zabavljati Novosađane u najluđoj noći.


– Kada su u pitanju konkretni izvođači, njihova imena biće poznata i saopštena javnosti na konferenciji za novinare iduće sedmice. Ono što znamo jeste da će sam doček biti nešto skromniji nego prethodnih godina i da će Trg slobode biti jedino mesto okupljanja. Ali to neće umanjiti kvalitet dočeka, jer će izvođači biti tako izabrani da zadovoljavaju različite ukuse i da naši sugrađani imaju priliku da uživaju u različitim vrstama muzike – rekao je Andrej Bursać, član Gradskog veća zadužen za kulturu.

On je naglasio da će za realizaciju dočeka biti izdvojeno upola manje novca nego prošle godine, što znači da će koštati 10 miliona dinara.

Odbornici su usvojili predlog o donošenju Lokalnog akcionog plana za mlade grada Novog Sada za period od 2010. do 2014. godine.

– Lokalni akcioni plan je nešto na čemu smo radili godinu dana unazad. U decembru prošle godine smo otvorili Kancelariju za mlade, a sada smo usvojili i ovaj plan, koji će doneti strategiju o tome šta će se naredne četiri godine raditi kad su mladi u pitanju. Odredili smo nekoliko strateških ciljeva, pre svega otvaranje informacionog centra, zatim jedan volonterski centar i na kraju omladinski centar – rekao je Aleksandar Kravić, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu i dodao da će se na ostvarivanju ove strategije raditi korak po korak, u skladu sa budžetom i sredstvima koja su obezbeđena.

Na sednici je potvrđeno da odborniku u Skupštini grada Zoranu Mandiću, sa Izborne liste „Za evropski Novi Sad – Boris Tadić“, prestaje mandat odbornika pre isteka vremena na koje je izabran zbog toga što je postavljen na funkciju zamenika gradonačelnika Novog Sada, a umesto njega, potvrđen je mandat novoj odbornici Nevenki Đakonov, iz iste stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari