Capital.ba

Cvetković:Moramo da prodamo Telekom

25.11.2010. / 18:55

BEOGRAD, Premijer Mirko Cvetković kaže da država mora da privatizuje Telekom Srbije, jer ne treba da se bavi upravljanjem preduzećima.
On je demantovao medijske špekulacije da je Evropska komisija tražila od Vlade da proda Telekom Srbije.

Cvetković je objasnio da država treba da se “izvuče” iz upravljanja društvenim preduzećima, istakavši da država ne treba da ima monopol u privredi kao što su telekomunikacije.

Prema ocjeni Cvetkovića, Telekom neće moći da izdrži tržišnu utakmicu poslije uvođenja konkurencije u mobilnoj i fiksnoj telefoniji i izdavanja licenci za drugog i trećeg operatera, tako da je i to razlog prodaja dijela Telekoma.

„U Srbiji se veliki broj dobavljača Telekoma boji za svoj opstanak, očekujući dolazak konkurencije, što je pogrešno“, rekao je Cvetković.

Ministarstvo finansija Srbije objavilo je 20. oktobra tender za prodaju 51 odsto akcija Telekoma, čija je ukupna vrijednost procjenjena na 2,43 milijarde evra.

Rok za otkup tenderske dokumentacije za prodaju dijela akcija Telekoma Srbija produžen je do 10. decembra zbog velikog interesovanja telekomunikacionih kompanija. Dokumentaciju za učešće na tenderu do sada su otkupili Telekom Austrije, Dojče Telekom i Frans telekom. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Cvetković:Moramo da prodamo Telekom

    1. Milorad

      Istina, ima dobrih primera upravljanja države preduzećima, ali ima i loših primera. Uzmimo primer države Srbije – prema tome… treba prodati Telekom jer je dugoročno jeftinije.

    2. radenko

      Definitivno su oni-vlast Srbije predstavnici stranih interesa.Stvarno sramna izjava presjednika srbijanske vlade.

    3. Rile

      “Drzava…jer ne treba da se bavi upravljanjem preduzećima.”
      Da li je moguće da predsjednik vlade može kazati ovakvu glupost. Gdje su savjetnici da mu objasne i ukažu na dobre svjetske primjere državnog vlasništva. Kina je školski primjer, a ima još mnogo država sa uspješnim kompanijama u državnom vlasništvu.

    4. Mark

      Влада Србије је шворц и зато продаје Телеком , а није ни чудо ако им је овај Цветковић на челу владе . Иначе те приче како све треба продати јер држава не треба …могу проћи само у оним државама у којима се људима још увијек могу продавати м…за бубреге.

    5. lemi

      ovo je sramna izjava premijera marionetske vlade srbije. tako cete jednog dana govoriti i za sume, rudnike, elektroindustriju. zapadacete u sve vecu kreditnu krizu, gdje ce vasa braca iz MMFa postavljati vlade, raditi sta hoce, a stanovnistvo srbije ce izumirati.
      isto nas ceka i ovdje.