Pet fiksnih cena taksi prevoza od Aerodroma „Nikola Tesla“ do grada počeće da se naplaćuje najverovatnije od 1. decembra, izjavio je juče pomoćnik direktora Direkcije za javni prevoz Aleksandar Đukić.


– Građani će, u zavisnosti od gradske i prigradske zone u koju idu, morati da plate 1.500, 2.000, 3.000, 4.500 ili 7.500 dinara – rekao je Djukić.

Fiksna cena za prvu zonu, prema njegovim rečima, iznosiće 1.500 dinara, a odnosiće se na opštine Novi Beograd, Surčin, uža jezgra Zemuna i Palilule, Banovo brdo, Čukaričku padinu, Savski venac, Stari grad, Vračar, Voždovac i Zvezdaru. Druga zona sa cenom od 2.000 dinara podrazumevaće vožnju do Bečmena i Jakova, Batajnice i Ugrinovaca, Žarkova i Železnika, Višnjice i Krnjače, užeg jezgra Rakovice, kao i do Jajinaca i Kumodraža.

Đukić je ocenio da će između 80 i 90 odsto prevoza od aerodroma biti realizovano u prvoj i drugoj zoni.

– Treća zona pokrivaće vožnju do naselja Boljevci, Petrovčić i Progar u opštini Surčin, do Ostružnice, Pećana, Rucke, Rušnja, Sremčice i Umke na Čukarici, Boleča, Kaluđerice, Leštana i Vinče koji pripadaju opštini Grocka – rekao je on. Đukić je dodao da će se treća zona odnositi i na naselja Slance, Borču, Veliko selo, Kovilovo, Ovču i Padinsku skelu na opštini Palilula, Resnik, kao i Beli potok, selo Rakovica i Pinosavu na opštini Voždovac, a koštaće 3.000 dinara. Građani će od aerodroma do naselja koja pripadaju četvrtoj zoni morati da izdvoje 4.500 dinara, kako bi stigli do Bačevca, Barajeva, Guncata, Meljaka, Velike Moštanice, Grocke, Ritopeka, Vrčina, Zaklopače, Bariča, Belog polja, Male Moštanice, Milođina, Obrenovca, Rvata, Ugrinovaca, Zabrežja, Ripnja i Zuca.

– Poslednja, peta zona odnosiće se na vožnju do rubnih delova opština Barajevo, Obrenovac i Grocka, na celu teritoriju opština Lazarevac, Mladenovac i Sopot, kao i Dunavac u opštini Palilula – rekao je Đukić i dodao da će sugrađani za tu vožnju plaćati 7.500 dinara. Đukić je objasnio da uređenje taksi prevoza sa Aerodroma „Nikola Tesla“ obuhvata ceo jedan sistem funkcionisanja.

Postavljene kamere

Kamere koje će pratiti kompletno kretanje vozila su već postavljene rekao je pomoćnik direktora Direkcije za javni prevoz Aleksandar Đukić. On je objasnio da su već kamere koje če detektovati vozila i odobravati ulazak onim vozilima koja su registrovana za tu vrstu posla i zadovoljavaju estetski pregled.

„Paralelno sa tim, postojaće gradska dispečarska služba koju će činiti radnici Direkcije u fluorescentnim prslucima, koji će putnicima deliti potvrde u obliku vaučera, koji će predstavljati garanciju za plaćanje usluge“, dodao je Đukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari