Misterija oko Đorđa se nastavlja

T. M. - J. Su.

18. 11. 2010. u 20:57

Bez trupa se neće znati kako je okončan život dečaka iz Majilovca

SUDBINA Đorđa Andrejića (13) iz Majilovca, nestalog 22. jula, prekrivena je mnogim pitanjima i istražni organi nemaju odgovor na šest ključnih pitanja.

Pronalaskom lobanje u ataru sela, 7. novembra, sud je pomislio da će misterija konačno biti rešena. Enigmu na ceo slučaj, ipak, bacili su stručnjaci, koji su posle veštačenja utvrdili samo da je lobanja dečakova, ali i ne kako je skončao život.

- Činjenica da na lobanji nema tragova udaraca, govori da majka nije odgovorna za smrt sina - rekao je Srbislav Stojanović, branilac Marine Andrejić (38). - Analizama majčine motike, papuča i šnale nisu nađeni tragovi DNK dečaka. I ovi nalazi idu u prilog da Marina nije počinila zločin nad detetom.

Iako nisu pronađene mehaničke povrede lobanje, to nije znak da nije bilo udarca u glavu, tvrde stručnjaci sudske medicine.

- Udarac je možda izazvao vidljive povrede na koži, ali su kosti glave ostale očuvane i smrt je, možda, nastupila zbog kontuzije mozga - ovako za "Novosti" objašnjava iskusni stručnjak sudske medicine. - Ne treba se vezivati samo za lobanju, tačan uzrok smrti može da se zna kada se pronađe i trup.

Zasad, najveća nepoznanica je kako lobanja dečaka, nađena na mestu Beljanica, nije otkrivena još letos, tokom masovnih potraga, kada su za dečakom nedeljama tragale stotine ljudi.

- Kako se ona odjednom tu stvorila, odakle je preneta i ko je to uradio, sve su to pitanja na koja tek treba naći odgovore - podvlači Stojanović.

Postavlja se i pitanje gde su ostaci dečakovog tela. Ako su ih razvukle životinje, kako to da nema odeće i obuće Đorđa. Zbog toga neki od meštana misle da su u tragediju prste umešale i satanističke sekte. U Višem sudu, koji vodi istragu, negirali su umešanost sekti ili bilo koje treće osobe.

Možda bi prave odgovore dali ostaci dečakovog tela, ali na njih mogu da naiđu samo meštani i lovci, jer su zvanične policijske pretrage terena obustavljene.

Istrazi, bez pronalaženja tela, ostaju samo dve mogućnosti: da majku oslobode odgovornosti ili da je optuže. Očekuje se da će tužilac svoju odluku doneti najkasnije do 25. novembra, kada osumnjičenoj ističe četiri meseca pritvora. Zakon nalaže da istraga traje najduže do 25. januara.



PITANjA BEZ ODGOVORA

1. KOJI je uzrok smrti Đorđa Andrejića?

2. KO je odgovoran?

3. ŠTA je majka Marina radila dva dana na njivi?

4. KAKO je dečakova glava odvojena od tela?

5. ZAŠTO je lobanja, tek posle nekoliko pretraga terena, pronađena tek 7. novembra?

6. GDE su ostaci tela?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (20)

s

18.11.2010. 23:25

Kako lobanja posle dva tri meseca moze biti bez tkiva. Majka je umesana 100%. Na jedan ili drugi nacin Trebalo bi da visi, da nije na delu truli liberalizam sto je govorio poznati nam predsednik bivse drzave. A i otac je krajnje sumnjiv.

SRNA

19.11.2010. 01:28

@s - Kako lobanja posle dva tri meseca moze biti bez tkiva. U PRAVU SI...ima jos koji misle glavom, na zalost jako nas je malo, ali to je cinjenica....vecina su pored ociju slepi, pored usiju gluvi, Marina zna sta se desilo a zna i otac...pa neka pocnu konacno pricu kad nadlezni nisu znali da ucine to mnogo ranije odmah po nestanku decaka NEKA TO UCINE SAD....Boze budi nam u pomoci....

Rada

19.11.2010. 06:37

@s - Stvarno je dosta vise hajke na majku i oca. Bas mi se cini da je ta hajka orkestrirana sa razlogom da se zametne trag pravom ubici. Sada vec i ptice na grani znaju da je lobanju neko doneo na to mesto koje je bilo vise puta pretrazivano od policije, vojske, mestana. Majka nije mogla doneti lobanju jer je celo vreme u zatvoru. Sem toga gde su ostali delovi skeleta i odeca i obuca decaka. Da su ga rastrgle divlje zveri ostala bi odeca i obuc Treba pronaci pravog ubicu a ne maltretirati roditelje.

latinogirl

19.11.2010. 00:17

ne znam zasto visi sud odbacuje mogucnost trece osobe ili satanistickih sekti, ili trgovine organima, na osnovu cega...cinjenica je da je lobanja pronadjena pre nekoliko dana, a nije bila ranije, ukazuje da je jos neko umesan, ili vise njih, i kako to da je odjednom obusavljena pretrga terena,i jako je cudno sto je gola lobanja nadjena bez tkiva, kose, mislim brzo je propala za to treba vreme,ili je sektaski ritual u pitanju ili je trgovina organima ma obav. da dete nije zivo a majka je nevina!

latinogirl

19.11.2010. 00:29

vidim posotavlja se pitanje kako je decakova glava odvojena od trupa?? pa ako je trgovina oranima u pitanju (sto sud odbacuje mogucnost trecih osoba ne znam samo na osnovu cega )vererovatno se neko segaci sa istragom i zeli da izaove pometnju u istrazi i verovatno stavlja do znanja da je mrtvav, a trup nikad nece naci jer ako je trgovina u pitanju organi su povadjeni sto bi se i videlo kada bi vestacili, iz trupa na koji nacin je umro, ili su u pitanju sekte, neki ritual, a majka je nevina!!!!

SRNA

19.11.2010. 01:21

Marina nije ubila sina ali zna sta se desilo, pretrpela je veliki sok, neka prica pocne iz pocetka, sticice do kraja. Uh jezim se, lobanja nije od decaka sigurno 100%, Boze, ne mogu da verujem koliko ste nesposobni. Na osnovu cega ste ustanovili da je lobanja Djordja. Ovo je drustvo prolupalo sroz na skroz, vise niko nikom ne moze da veruje, strasno!

Bata Dosen

19.11.2010. 04:26

Pronaci decakovu lobanju posle tolikog vremena , bez ijedne , jedine koscice tela samo po sebi govori o cemu se radi . lobanja nema noge da hoda .

Lela

19.11.2010. 09:12

Ne razumem kako se od samog početka išlo “grlom u jagode”. Umesto da se odmah po dolasku majke u selo i saznanju da je dečak nestao, krene njenim tragom nazad, kontrolisano sa nekoliko policijaca i obučenim psima u potragu je pošlo nekoliko stotina ljudi koji su uništili i ono malo tragova.ZAŠTO se sada kada je pronađena lobanja nije krenulo za tragom osobe koja je lobanju donela već se uzima zdravo za gotovo da je ona tu bila sve vreme.

Isako

22.11.2010. 09:38

@Lela - Gotovo sam siguran da je lobanju neko doneo i ostavio na to mesto nekoliko meseci nakon ubistva, ta osoba zna gde je i telo decaka ali iz nekog razloga ga krije.

Lela

19.11.2010. 09:14

Delovi skeleta i odeća se moraju pronaći,bez njih nema razrešenja misterije. U kući postoje dečakove stvari koje su zadržale njegov miris i koje mogu pomoći u pokušaju da se pronađe odeća koju je nosio kada je ubijen. Ne isključiti iz traganja ni teritoriju samog sela.

Klara

19.11.2010. 10:48

Mozda majka ima ljubavnika u okolini. Mozda su neki trgovali organima , nasli dete kad ga je mati ostavila na njivi i odradili svoje. Treba traziti u najblizoj okolini medicinske centre. To je mlado dete svi organi mogu da se prodaju boze sacuvaj. Licno ne mislim da je mati ga ubila videlo bi se to iz njenog ponasanja

strumfeta

19.11.2010. 10:57

Sve manje verujem da je majka izvrsila ubistvo . U soku je , i preplasena , mozda zbog straha za drugo dete . Bojim se da se zuri sa zatvaranjem slucaja da bi se javnost smirila i da ce nesrecna zena biti olako osudjena , a ubica nikad pronadjen . Mislim , takodje , da oca treba pritisnuti . Iz onoga sto sam saznala preko stampe , njegovo ponasanje je , u najmanju ruku , krajnje neuobicajeno , a njegove izjave deluju neubedljivo . Usput , zasto se cuti o ubistvu devojke iz Subotice ?

Mitke

19.11.2010. 14:21

U ovom clanku pise da u Visi sud negira umesanost sekti i neke trece osobe. Znaci oni unapred osudjuju majku. Zasto. Treba ispitati ko je taj iz sudskih organa u Pozarevcu clan neke sekte i od toga poci. Na osnovu cega taj Visi sud koji od pocetka vrlo neozbiljno vodi ovaj slucaj tvrdi da nema trece osobe i da nisu umesane sekte. Kako je do toga taj sud dosao. Na osnovu ovih cinjenica o kojima je javnost obavestena 99% je sigurno da je umesana treca osoba.Ovi u sudu misle da smo svi mi blesavi.

Manja

19.11.2010. 15:36

Bože, ko je imao srca da oduzme život ovakvom detetu.Čak i da je u pitanju osveta, mržnja ili neki drugi nečovečni motiv, zar treba uzeti dušu nevinom dečaku pred kojim je bio život.Ti, neljudski stvore, vrati bar njegove posmrtne ostatke, neka dete bude dostojno sahranjeno. Smisli neki način, umeš ti to, kad znaš da nas sve vreme zamajavaš. Nego, kukavice kukavna,gmazu bez milosti, bojiš se za sopstveni život, ćutiš i naslađuješ se,hijeno,monstrume, Drakula ti nije ravan.

Maja

19.11.2010. 15:48

Ja bih volela da majka nije ubica ali ako razmislimo hladne glave moguce je da je sve bilo onako kako je ispricala u prvom iskazu. Udarila ga i ubila nehotice. Moguce je da se sada zaista ne seca tog dogadjaja jer mozak jedne majke ne moze da prihvati stravicnu cinjenicu pa i odbija da se priseti uzasnog trenutka. Moguce je da ga je ubila a da nije povredila lobanju. Moguce je i da potraga nije nasla lobanju iako je sve vreme bila tu?kako?Pa ovo je Srbija, ovde se sve radi aljkavo...

Ivica

19.11.2010. 20:03

Mislim da se dovoljno pokazala nestručnost naših stručnjaka i zato bih glavu jadnog dečaka poslao na PRAVU OBDUKCIJU u Wiesbaden gde bi mnogo toga istinitog otkrili, a ne ove agonije !

BBB

19.11.2010. 20:11

Ko to ubija jos po Srbiji zar nije jos proslo vrijeme zemunaca i 90-ih godina zasto se ne objavljuje nista o djevojci iz Subotice.Taj sto sve ovo koci on je najveci krivac.

pravnik_nk

20.11.2010. 08:07

2. ko je odgovoran?3.zasto je lobanja, tek posle nekoliko pretraga terena, pronadjena tek. 7 novembra.E ovako na grubo da iznesem moje misljenje. Msm da ovaj slucaju treba okrenuti u drugom pravcu, jer msm da majka nije kriva, a da pitanje br.3 meni daje odgovor zasto ona nije kriva, Bolje postiti 100 krivih, nego jednog nevinog osuditi.