Sreda, 17.11.2010.

15:49

Zatvor zbog ubistva vojnika

Odeljenje za ratne zločine osudilo je Darka Radivoja na 10 godina zatvora zbog ubistva pripadnika Hrvatske vojske Marjana Pleteša, koji je bio ranjen.

Izvor: Tanjug

Default images

Radivoj je osuđen za krivično delo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika koji je izvršio kao pripadnik milicije u sastavu Teritorijalne odbrane Tenja.

On ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u roku od 15 dana po prijemu pisanog otpravka presude.

Optužen je da je zajedno sa Brankom Stjepanovićem, takođe pripadnikom milicije, izveo Pleteša iz ambulante u Tenji u nameri da ga preveze do komande u Boboti.

Tokom puta ga je izveo iz vozila u blizini ulaza u pravoslavno groblje u mestu Ćelije i u njega ispalio rafal iz automatske puške, nanevši mu povrede po glavi i po celom telu usled kojih je Pleteš preminuo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

18 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: