Srbija

Sreda, 17.11.2010.

09:10

Česi modernizuju železnički koridor

Železnice Srbije su potpisale ugovor sa češkom grupacijom "Inekom enikos" za modernizaciju železničkog koridora 10, vredan nekoliko destina miliona evra.

Izvor: Tanjug

Default images

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Miloš Bugarin kaže da je ugovor potpisan u okviru srpsko-češkog biznis foruma, koji je održan u Pragu.

On je dodao da su bilateralni razgovori 15 srpskih i 40 čeških kompanija nastavljeni i da se očekuje potpisivanje još nekih konkretnih ugovora i sporazuma između preduzeća dve zemlje.

Bugarin je ocenio da je dobro što se recesija, koja je zahvatila i Češku i Srbiju, polako prevazilazi kroz unapredjenje privredne saradnje postojećih kompanija, ali i definisanje i nekih drugih sektora.

Sektori koji su bili zastupljeni na biznis forumu su energetika, informacione tehnologije, telekomunikacije, metalni i elektrosektor, industrija izgradnje i rekonstrukcija železnica i železničkog saobaćaja, hemijska i prehrambena industrija, rekao je Bugarin.

On je dodao da je odziv čeških kompanija bio vrlo veliki i da su one pokazale veliko interesovanje za unapređenje privredne saradnje između Srbije i Češke. Pokazano je i veliko interesovanje u okviru projektovanja i inženjeringa i konsalting usluga.

Bugarin je posebno ukazao na važnost sektora ekologije i međudržavnu pomoć koju Srbija dobija, u okviru češke razvojne pomoći do 2017. godine, jer će podsticajna sredstva omogućiti unapređenje i zaštitu životne sredine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

2 h

Aktuelno

Kada će odzvoniti preskupim kvadratima?

Stambena kriza u grupi velikih ekonomija otežaće povećanje ponude cenovno dostupnog stambenog prostora u idućim godinama i vlade moraju preduzeti odlučnije mere kako bi rešile problem, pokazala je Rojtersova anketa među stručnjacima za sektor nekretnina.

14:53

1.6.2024.

1 d

Podeli: