• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Francuska vlada: Isti premijer,drugi ministri

Francuski predsednik Nikola Sarkozi danas je ponovo imenovao Fransoa Fijona za premijera, koji je napravio neke promene u svom kabinetu.

Francuski predsednik Nikola Sarkozi imenovao je danas novu vladu u kojoj će šefica diplomatije biti Mišel Alio-Mari, a ministarstvo odbrane preuzeće Alen Žipe, saopšteno je iz Jelisejske palate.

Sarkozi je ranije danas za premijera ponovo imenovao Fransoa Fijona.

Fijon je juče podneo ostavku, koju je Sarkozi sinoć prihvatio. Time je bio otvoren put za najavljenu rekonstrukciju francuske vlade.

Ostavka Fijona bila je očekivana pošto premijer mora formalno da podnese ostavku u ime kabineta kako bi mogla da bude formirana nova vlada.

Bivši premijer Alen Žipe (65) sada je zamenio Ervea Morena na čelu ministarstva odbrane, a Mišel Alio-Mari (64) je nasledila Bernara Kušnera.

Ministar finansija ostaje Kristin Lagard, u oblasti spoljne politike ministar za saradnju biće Anri de Renkur, a ministar za evropska pitanja je Loran Vokijer.

Sarkozi je u junu najavio da će vlada biti rekonstruisana posle usvajanja spornog zakona o reformi penzija, koji je izazvao masovne proteste širom Francuske.

Rejting francuskog predsednika Sarkozija najniži je otkako je izabran na tu funkciju, tako da se očekuje da će nova vlada pokušati da stvori bolje uslove za nove predsedničke izbore 2012. godine.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image