Akcija Novosti: Torte filovane s ljubavlju

E. BAJIĆ

13. 11. 2010. u 20:53

Tradicionalna humanitarna akcija Kompanije „Novosti“ i „Fonda humanosti“ održana u „Delta sitiju“

PUNO ljubavi, vere, nade i topline, uz prstohvat truda i obilje kreativnosti, utkalo se u savršen recept za najlepše torte, koje su u subotu darivane mališanima iz 14 beogradskih i pančevačkih domova za nezbrinutu decu.

Tradicionalna, 21. po redu humanitarna akcija Kompanije „Novosti“, u organizaciji „Fonda humanosti“, okupila je u holu „Delta sitija“ više od 700 posetilaca iz raznih krajeva Srbije i regiona.

DONATORI DONATORI koji su podržali ovu humanitarnu akciju su „Dijamant“, „Donkafe“, „Polimark“, „Nenateks“, „Dr Etker“, „Mona“, „Viktorija Leskovac“, „Romaneli“, „Metalac“, „Vileda“, „Božen kozmetika“, „Zefir kozmetika“, „Bašta“, „Halo turs“, „Prolom banja“, „Travelino“, a ovim uspešnim firmama pridružili su se i slikari Stanislava Puzigaća, Slobodan Vuković i Dušica Selendić.

Od čak 400 dopremljenih i izloženih torti, stručni žiri u sastavu Lidija Obradović, predsednica odbora „Fonda humanosti“, Marko Marković, brend menadžer „Delta sitija“, Dragan Tomić, predsednik „Nenateksa“, i Nenad Glodić, TV lice, odabrali su 30 najukusnijih, a titulu najlepše ponela je torta Vesne Matović iz Rume.

Talentovanim domaćicama (ali i domaćinima!), čije poslastice su osvojile najviše simpatija članova žirija, uručene su vredne nagrade u vidu putovanja, umetničkih dela i paketa proizvoda mnogobrojnih donatora. Ipak, i pored vrednih poklona, svi dobitnici su bili složni u tvrdnji da najveći dar koji su dobili leži u mogućnosti da svojim đakonijama izmame dečije osmehe.

- Zahvaljujemo se svim učesnicima na iskazanoj dobroti i plemenitosti, kao i svim donatorima dobre volje koji godinama podržavaju ovu humanitarnu akciju - poručila je Divna Čanačević, direktorka „Fonda humanosti“. - Posebnu zahvalnost dugujemo „Delta sitiju“ i njihovom menadžeru Marku Markoviću. Oni su dokazali da i te kako imaju sluha za potrebe onih kojima je pomoć najpotrebnija.

Posebnu zahvalnicu „Fond humanosti“ uputio je Draganu Markoviću Palmi, koji je organizovao autobuski prevoz učesnika sa tortama iz Jagodine. Fond se istovetno zahvaljuje prevoznicima velikih grupa posetilaca iz Rume i Lugavčine, kao i gostima koji su u sopstvenoj režiji došli iz svih krajeva Srbije i regiona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)