Delegacija predsednika šumadijskih opština, predvođena gradonačelnikom Kragujevca Veroljubom Stevanovićem, boravi tokom ove sedmice u Briselu, gde će predstavnicima evropskih fondova i ustanova predstaviti privredne i ostale potencijale šumadijskog dela Srbije. U Briselu je juče svoje investicione, privredne, obrazovne i druge potencijale predstavio grad Kragujevac, koji je prošlog meseca u sedištu Evropske unije otvorio svoje predstavništvo.

– U Briselu smo imali prilike da se susretnemo sa komesarom za proširenje EU Stefanom Fileom, dok smo u Generalnom direktoratu za proširenje EU razgovarali sa funkcionerom te ustanove Lars Erik Forsbergom. Imali smo sastanak i sa koordinatorom za Zapadni Balkan Viktorom Tileom i šefom kabineta predsednika Komiteta regiona Đan Lukom Spinaćijem – izjavio je Radio Kragujevcu iz Brisela gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović.

On je pri tom istakao da je svaki korak predstavnika i države i lokalne samouprave koji vodi ka integrisanju Srbije u EU jako bitan u narednom periodu. – Svi moramo da damo svoj doprinos kako bi se Srbija predstavila u pravom svetlu, onakva kakva jeste, i prebrodila sve teškoće na putu prema EU – kaže Stevanović.

Posetu delegacije Šumadije Briselu koordinirala je Borka Tomić, predstavnik grada Kragujevca u Briselu, koja je prvi regionalni predstavnik naše zemlje u sedištu EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari