Capital.ba

Virtuelna posjeta Bijeloj kući

10.11.2010. / 18:10

VAŠINGTON, Ovalna soba, soba za krizne situacije i mnoge druge prostorije u Bijeloj kući, kao i organska bašta Mišel Obame mogu se sada posjetiti putem Interneta.
Za sve one koji ne mogu lično da odu u Vašington i posjete ovo čuveno zdanje – za čiji je obilazak potrebno rezervisati mjesto barem mjesec dana unaprijed – sajt Bijele kuće nudi interaktivnu karticu.

Tokom virtuelne posjete sa vodičem, onlajn turisti će moći ne samo da “prošetaju” kroz rezidenciju američkih predsjednika, već i saznaju mnoge zanimljive anegdote.

Biće u prilici da vide smjenu marinaca ispred ulaza u zapadno krilo u kojem su smještene radne sobe predsjednika i članova njegovog kabineta. Moćiće da zavire u bioskopsku salu, kuhinje i salu za konferencije za štampu koja je sagrađena na mjestu na kojem je nekada bio bazen Frenklina Ruzvelta.

Posjetioci će biti sprovedeni i kroz “Situation Room”, sobu za vanredne situacije koja je nastala na zahtjev Džona Kenedija nakon fijaska sa operacijom “Zaliv svinja” na Kubi 1961. i koja je u međuvremenu modernizovana najsavremenijom opremom, dostojnom Džemsa Bonda.

Virtuelna posjeta na sajtu www.whitehouse.gov/about/interactive-tour predviđa i šetnju parkom, ali ne i obilazak privatnih predsjedničkih apartmana, smještenih na drugom spratu Bijele kuće, koji ostaju van domašaja radoznalih pogleda. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!