Capital.ba

Tadić: Zarađujemo onoliko koliko radimo

10.11.2010. / 17:16

BEOGRAD, Veoma nam je teško i biće nam i u 2011 tako. Izlazeći iz krize, Srbija se, poput drugih zemalja Evrope, zadužuje, ali vodi računa o granici duga, kazao je danas predsjednik Srbije Boris Tadić.
Otvarajući Sajam lokalnih samouprava, on je kazao da se vodi računa o učešću duga u bruto domaćem proizvodu. „’Prvi put zarađujemo onoliko koliko radimo’, odgovorim kad me pitaju zašto su ovde plate toliko niže u odnosu na evropske zemlje“, kazao je Tadić.
Zbog neravnomjernog razvoja problemi nisu jednako osjetni u svim djelovima države, dodao je on i kazao da je zbog toga neophodan što viši nivo solidarnosti među opštinama. “Nemamo pravo na sebičnost i molim vas da na ovom sajmu pokažete solidarnost i utvrdite koji su vam slobodni resursi kako bi se Kraljevčanima pomoglo jer sutra će i vašim opštinama biti potrebna pomoć”, poručio je Tadić predstavnicima 90 lokalnih samouprava.

Prema njegovim riječima, država ne raspolaže neiscrpnim trezorom i zato opštine moraju naliziti načine da pomažu sebi tako što će kontaktirati investitore i pokušavati da ih privuku u svoju sredinu. Vlada će, kako je istakao, nastojati da opštinama omogući da se razvijaju tako što će izgraditi infrastrukturu koja je decenijama bila zapostavljana.

„Autoput ka Novom Sadu je počet 1972. i mi ga tek sad završavamo. Ja ne mogu biti kriv zbog toga što sve te godine autoput nije završen“, istakao je Tadić, ali i poručio da nije zadovoljan brzinom realizacije početih infrastrukturnih projekata. „Obilazim tiho i nevidljivo sva gradilišta i vidim da se stvari ne dešavaju dovoljno dobro, mora se raditi brže“, rekao je Tadić. Emg.rs

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!