• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slučaj Boska: Optuženi na slobodi

Bivši ministar trgovine BiH oslobođen optužbi da je oštetio robnu kuću "Boska" za oko 750.000 evra.

Bivši ministar trgovine i turizma Republike Srpske (RS) Boris Gašpar, njegov pomoćnik Braco Vrančić i bivši direktor banjalučke Robne kuće "'Boska"' Vladislav Babić danas su u Okružnom sudu Banjaluka oslobođeni optužnice da su radnjama u vezi sa prodajama poslovnih prostora oštetili ovu robnu kuću za 1,46 miliona konvertibilnih maraka (oko 750.000 evra).

U obrazloženju presude sudija Olga Malešević navela je da je Babić kao direktor Robne kuće poštovao akte preduzeća, kao i odluke skupština akcionara, kao i da je postupao prema statutarnim i ostalim pravnim odredbama.

Ona je dodala da je o prodaji više poslovnih prostora ''Boske'' bila obaveštena Direkcija za privatizaciju RS i da sud nije našao da je Babić prekršio neku od blanketnih normi koje navodi optužnica.

Sudija je dodala da su u optužnici samo kumulativno pobrojane radnje kojima je on bio optužen da je prekršio službeni položaj i ovlaštenja.

Prema njenim riječima, sud nije našao ni da su Gašpar i Vrančić počinili delo nesavesnog rada onako kako se navodi u optužnici.

Specijalno tužilaštvo RS je prije dve godine podiglo optužnicu protiv Babića, Gašpara i Vrančića zbog zloupotrebe službenog položaja i ovlašćenja kojom ih je teretilo da su od februara do avgusta 2004. godine nezakonito prodali deo poslovnih prostora ''Boske'' i time pričinili štetu od oko 1,46 miliona maraka.

Tu optužnicu je Specijalno tužilaštvo u septembru promenilo, tako da se, prema izmenjenoj optužnici, Babić teretio za produženu zloupotrebu službenog položaja, dok su Gašpar i Vrančić, umesto za zloupotrebu službenog položaja, bili optuženi za nesavestan rad u službi.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image