JKP „Parking servis“ i ove godine nastavilo je akciju „Đaci vas mole, usporite pored škole“. Akcija je počela u oktobru na opštini Vračar. Tokom prvog tromesečja, zaključno sa ovom nedeljom, predstavnici „Parking servisa“ i Uprave saobraćajne policije obišli su sve osnovne škole koje se nalaze na terirotiji četiri gradske opštine: Vračar, Palilula, Lazarevac i Surčin. Ukupno smo podelili 3367 prsluka i posetili 40 osnovnih škola.


Sledeće nedelje predstavnici „Parking servisa“ posetiće opštinu Rakovica gde će obići osam osnovnih škola i podeliti oko 1000 prsluka đacima prvacima.

Ove godine, oko 15.000 đaka u Beogradu krenulo je u prvi razred osnovne škole. Do kraja godine predstavnici „Parking servisa“ i Uprave saobraćajne policije obići će još 120 osnovnih škola u Beogradu, kako bi prvacima uz polučasovnu pozorišnu predstavu dočarali važnost poznavanja saobraćajnih propisa.

Cilj akcije je da se podigne nivo svesti svih učesnika u saobraćaju o bezbednosti najmlađih učesnika, a to su đaci. U svim osnovnim školama u Beogradu u toku je nagradni konkurs u kojem nam đaci pomažu da nova maskota Zebra dobije ime. Škola čiji predlog imena bude najbolji i zvanično usvojen, dobiće vrednu nagradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari