Ministarka Matić se sastala sa Balmerom

Ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo, Jasna Matić, sastala se u Londonu sa Stivom Balmerom, izvršnim direktorom Microsofta, i time postala prvi predstavnik Srbije koji se sa njim sastao.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 04.11.2010.

16:37

Default images

Kako se navodi u saopštenju lokalnog ogranka ove kompanije, Balmer je predočio neke svoje planove za našu zemlju, kao što je uspostavljanje Centra kompetencije u Srbiji, koji bi bio mesto razmene iskustava zemalja u regionu u primeni ICT u obrazovanju.

On je rekao i da saradnja između evropskih vlada i IT kompanija mora da se poboljša, a kao jedna od sfera kojoj je potrebna ta saradnja je oblast cloud computinga.

„Cloud computing ima mogućnost da promeni usluge koje koristimo, organizacije u kojima radimo i zemlje u kojima živimo. Cloud je stigao u Evropu, ali je potrebna podrška država i regulatorne promene kako bi se iskoristile mogućnosti koje cloud nudi“, rekao je Balmer.

Glavna tema razgovora bilo je unapredjenje saradnje između kompanije Microsoft i Republike Srbije, ali detalji o tome nisu objavljeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: