Najnovije vesti
Vesti Društvo
Podrška "Majkrosofta" projektu Digitalna škola

Podrška "Majkrosofta" projektu Digitalna škola

Ministarka za telekomunikacije i informatičko društvo Jasna Matić razgovarala je danas u Londonu sa izvršnim direktorom "Majkrosoft koroporacije" Stivenom Balmerom u okviru Foruma lidera evropskih zemalja, saopštila je kompanija "Majkrosoft".

Balmer je pružio punu podršku projektu “Digitalna škola” i izrazio spremnost kompanije da uspostavi Centar kompetencije u Srbiji, koji bi bio mesto razmene iskustava zemalja u regionu u primeni ICT u obrazovanju.

Posebno interesovanje posvetio je povećanju konkurentnosti malih i srednjih preduzeća u Srbiji i njihovim mogućnostima da postanu dobavljači na globalnom tržištu.

Forum lidera evropskih zemalja pod nazivom “ "Izgradnja održive i inkluzivne Evrope - EU 2020 u akciji"“ istakao je načine i neophodnost svih evropskih zemalja da ojačaju svoju konkurentnost i izgrade održivu budućnost Evrope.

Cilj foruma je da se poboljša saradnja između država i podstaknu rešenja koja imaju pozitivan uticaj na vlade članica EU i njihovu međusobnu saradnju, i time pruži podrška primeni ovih rešenja kako bi bila od koristi građanima i privredi.

Fokus foruma bio je na konkurentnosti, uticaju tehnologija na ekonomiju država i Evropu u celini, zdravstvu, digitalnom tržištu i e-upravi.