• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Kraljevu oštećeno više od 4.000 objekata

Građani Kraljeva nakon jučerašnjeg zemljotresa prijavili su oštećenje više od 4.000 objekata, dok je komisija 120 objekata proglasila kao neupotrebljive za život, izjavio je načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

"22 starije osobe smeštene su tokom prošle noći u gerontološki centar. Za četiri porodice bio je ponuđen alternativni smeštaj, ali su verovatno zbog udaljenosti tih lokacija oni odlučili da ostanu i smeste se kod komšija", kazao je Marić agenciji Beta.

On je dodao da će biti povećan broj komisija koje će danas procenjivati štetu nakon zemljotresa u Kraljevu, kako bi se što pre utvrdio broj objekata koji je potpuno neupotrebljiv i onih koji mogu da se saniraju.

"Danas stiže pomoć s Građevinskog fakulteta u Beogradu jer je potrebno veoma pažljivo i pošteno uraditi procenu štete objekata", kazao je Marić.

Prema njegovim rečima, danas će biti intenzivirana pomoć koja je već juče počela da pristiže iz cele zemlje.

"Definiše se pre svega prioritet građevinskog materijala koji je potreban i ostalih potrebnih stvari, kao i način raspodele", naveo je Marić.

Tlo se u Kraljevu i okolini još nije smirilo, a manja podrhtavanja mogla su se osetiti tokom protekle noći i juta.

U zemljotresu koji je juče pogodio Srbiju, a čiji je epicentar bio kod Kraljeva, stradale su dve osobe, a jedna je umrla od straha.

Vlada Srbije i brojne organizacije obećale su da će hitno uputiti pomoć postradalima, a područje pogođeno zemljotresom juče je obišao i predsednik Srbije Boris Tadić.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image