Večerašnji dolazak Žozea Murinja na stadion na kome je proveo dve prelepe godine biće, sigurno, lišen svakog sentimenta. Rival njegovom Realu, doduše, neće biti tim Intera, aktuelni šampion Starog kontinenta i bivši klub Portugalca, već ekipa Milana.

Pre dve nedelje „kraljevski klub“ je bukvalno za dva minuta rešio pitanje pobednika na svom terenu pa zbog toga „rosoneri“ imaju imperativ pobede u večerašnjem susretu. Poraz u derbiju Italije od Juventusa (1:2) uzdrmao je domaćine, koji će pokušati da „izvadi fleke“ protiv najuspešnijeg kluba Evrope. Napad nije toliki problem Masimilijanu Alegriju jer ima sjajne Zlatana Ibrahimovića i Pata, sve raspoloženijeg Ronaldinja i standardno dobre Andreu Pirla i Klarensa Sedorfa. Međutim, u odbrani ima dosta pukotina koje vremešni Alesandro Nesta i Đanluka Zambrota sve teže popunjavaju.

Sa druge strane, eventualni problemi u poslednjoj liniji pred golom Ikera Kasiljasa, koju čine Murinjovi zemljaci Rikardo Karvaljo i Pepe, nisu toliko primetni jer ofanziva obavlja svoj posao na gotovo perfektan način. Kristijano Ronaldo demonstrira svoj kvalitet na apsolutno svakom meču, u stopu ga prate Anhel di Marija, Gonzalo Iguain i Mesut Ozil. Murinjo odlično poznaje teren Đuzepea Meace, odnosno San Sira, tako da je faktor iznenađenja sveden na najmanju moguću meru. Ukoliko nastave sa maksimalnim učinkom na evro-sceni „kraljevići“ će obezbediti plasman u prolećnu nokaut fazu. Šanse da i sledeće godine igraju u društvu najboljih imaju i fudbaleri Ajaksa, koji u drugom meču grupe G gostuju francuskom Okseru.

U grupi E Bajern je takođe pred osminom finala, a na gostovanju Klužu može da osigura plasman među 16 najboljih timova Evrope. Bazel i Roma će u Švajcarskoj „hvatati“ poslednji voz za nastavak evropskog sna. U F grupi Čelsi će, skoro sigurno, biti prvoplasiran, dok će se za drugu poziciju boriti moskovski Spartak i Olimpik iz Marseja. Šanse slovačke Žiline večeras mogu da ispadnu i iz domena teorije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari