Capital.ba

Dan polja kukuruza

01.11.2010. / 14:43

KOTOR VAROŠ, Dan polja kukuruza koji je organizovan na parceli poljoprivrednika Ilije Marića u Šibovima kod Kotor Varoši doprinijeće da zemljoradnici izaberu sjeme hibridnog kukuruza koje će najbolje odgovarati za njihove njive, najavljeno je iz opštinske Poljoprivredne službe.

Dan polja kukuruza okupio je 23 zemljoradnika na području kotorvaroške opštine. U obavljanju radova od sjetve do berbe kukuruza na oglednim parcelama površine jednog hektara Mariću je pomagao poljoprivrednik Tomo Trkulja.

Prema riječima Marića, potrebne količine sjemenskog kukuruza šest sorti za oglede isporučila je firma “Pionir”, a Vlada Republike Srpske je obezbijedila regresirano gorivo i mineralno đubrivo.

Stručnjaci “Pionira” su informisali poljoprivrednike o osobinama pojedinih sorti kukuruza, rokovima sjetve i o upotrebi agrotehničkih sredstava.

“Iako vremenske prilike nisu bile povoljne na oglednim parcelama su postignuti zadovoljavajući prinosi, što će doprinijeti da i ostali poljoprivrednici, uz izbor odgovarajuće sorte i primjenu adekvatne agrotehnike, mogu postići zavidne prinose kukuruza na svojim parcelama”, rekao je Marić.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!