Crvena zvezda je posle sedam uzastopnih trijumfa drugi put u kratkom roku razočarala svoje navijače u Jelen Superligi i skliznula na treće mesto na tabeli. Posle poraza od Partizana, ovog puta su se izabranici trenera Aleksandra Kristića razbili o džombe u Kuli, Hajduk – Crvena zvezda 2:0.

Hajduk – Crvena zvezda 2:0 (1:0)

Strelci: Kovačević 13, Petrović 83. Stadion: Gradski. Gledalaca: 500. Sudija: Danilo Mihajlović (Vranje). Žuti kartoni: Radanović, Maksimović, Pauljević (Hajduk), Ninkov, Adi, Isah, Tošić (Crvena zvezda).

Hajduk: Brać, Kasalica (od 67. Kozoš), Pauljević, Radanović, Maksimović, M. Kovačević, Jovanović (od 87. Novaković), Bogić, Živanović, Komazec, V. Kovačević.

Crvena zvezda: Stamenković, Ninkov (od 25. Ignjatijević), Mikić, Adi, Tošić, Isah (od 61. Jevtić), Milovanović, Kadu, Vešović (od 46. Trifunović), Perović, Kaluđerović.

 

 Domaćin je svesno prepustio loptu Zvezdinim fudbalerima, a do vođstva je došao u 13. minutu. Mrežu tima sa Marakane pogodio je Vladimir Kovačević pošto je prethodno Maksimović poslao loptu u kazneni prostor, a ona je zakačila jednog od igrača u crveno-belom dresu i stigla do strelca kojem nije bilo teško da sa osam metara matira Stamenkovića. Ako je kod prvog pogotka bio nemoćan, u 83. minutu, prilikom druge kapitulacije, golman Zvezde je napravio kardinalnu grešku. Stamenković je posle šuta Pauljevića izboksovao loptu pravo na noge Petroviću, a ovom je ostalo samo da se zahvali na poklonu.

Bekvalcu pozlilo

Prema nezvaničnim informacijama, treneru Hajduka Dragoljubu Bekvalcu pozlilo je u pauzi između dva poluvremena pa je Kuljane sa klupe u drugih 45 minuta vodio prvi čovek kluba Nikola Džomba.

– Imam virus već tri četiri dana, pod pritiskom utakmice nije lako. Malo mi se zamutilo pa mi doktor nije dao da sedim na klupi. Pregledan sam, imao sam malu hipertenziju što je za moje godine normalno – istakao je Bekvalac posle utakmice.

Moreira: Još sanjamo evropski san

Fudbaler Partizana Almami Moreira pruža sjajne partije posle pauze zbog povrede pa očekuje dobro izdanje i pobedu protiv Brage u 4. kolu Lige šampiona.

– Imamo tim sposoban da pobedi i svi smo silno motivisani. Utakmica sa Bragom nam je najvažnija iz dva razloga – zato što je sledeća i zato što može može omogućiti da nastavimo da sanjamo evropski san. Takoreći, kritična je. Sve ćemo učiniti da pobedimo – jasan je glavni organizator igre „parnog valjka“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari